Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

“Ні! Я жива! Я буду вічно жити! Я в серці маю те, що не вмирає”

29 вересня 2011 року в Актовій залі Львівського національного університету імені Івана Франка відбулося урочисте відкриття Всеукраїнської наукової конференції “Лісова пісня” Лесі Українки: текст і контекст (до 100-річчя написання драми-феєрії та 140-річчя від дня народження письменниці)”.
“Цей рік в історії української культури є щедрим на ювілеї. І височіє над ними дата 350-річчя Львівського університету. Наша наукова конференція присвячена подвійному ювілею – 100-річчю написання драми-феєрії та 140-річчю від дня народження Лесі Українки, – зазначив у вступному слові декан філологічного факультету, доктор філологічних наук Ярослав Гарасим. –Львівський університет має свої давні традиції на кафедрі української літератури, зокрема в галузі лесезнавства, які закладали свого часу Леоніла Міщенко та Іван Денисюк. Сьогодні ці традиції продовжує кафедра теорії літератури та порівняльного літературознавства”.
Таємниця Лесиного слова заполонила всіх присутніх під час інсценізації прологу драми-феєрії “Лісова пісня” у виконанні студентів факультету культури та мистецтв Василя Баліцького та Марії Дзвонін.
Розпочала пленарне засідання проректор з науково-педагогічної роботи Марія Зубрицька доповіддю “Микола Зеров і Леся Українка: зразковий читач у світлі ідеалів поетичної уяви”. “Дякую кафедрі української літератури імені академіка Михайла Возняка за спробу інституційно об’єднати свої зусилля із колегами Волинського національного університету імені Лесі Українки і вплести свою шану у ювілейний вінок пам’яті Лесі Українки”, – звернулася до учасників конференції Марія Олексіївна.

Категорія: №7, жовтень 2011 р.