Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Пейнтбол

Пейнтбол – гра, що поєднує технічні й спортивні елементи і належить до екстремальних. Дає змогу імітувати на невеликому просторі реальні вогневі сутички. Щоб реалізувати задумку гри, використовують маркери – імітатори пневматичної зброї. Заряджають таку зброю спеціальними кульками, що містять желатин (харчова добавка). Зазвичай змагання проводять на відкритих місцях, або ж у лісі, а також у приміщеннях з усіма необхідними перешкодами. Пейнтбол – не лише популярний вид відпочинку, а й нагода для поліцейських і охоронців потренуватися. Для декого пейнтбол – справжній спорт!
Сьогодні пейнтбол – один із найпопулярніших видів активного відпочинку. У чому ж унікальність пейнтболу? Насамперед, це порівняно молодий вид спорту, але за нетривалий час став одним з визнаних світових лідерів екстремальних видів спорту на відкритому повітрі. Ще недавно пейнтбол вважали елітним заняттям або видом спорту, доступним лише для вибраних. Нині цією грою захопилися мільйони чоловіків і жінок різного віку в понад 40 країнах світу.
Для гри в пейнтбол видають обладнання, що забезпечує практично весь захист від можливих ушкоджень, а саме: нагрудний жилет, захист для голови, спеціальний шолом, рукавиці й комбінезон, що цілковито захищає від бруду ваш одяг! Також кожному видають маркер і 200 куль!
Перед грою всім, хто відважився зіграти, проводять вичерпний інструктаж з користування обладнанням і невеличку екскурсію територією.
Грати можуть і хлопці, й дівчата, оскільки удари куль не сильні й синців не залишають. Єдине, чого треба остерігатися, – що у вас влучать, адже це означатиме, що вибуваєте з гри.
Є можливість обрати один з багатьох сценаріїв, за яким грати, або щоразу його змінювати.
Місця для гри визначають або за бажанням самих гравців, або на їх вибір з того, що може запропонувати пейнтбольний клуб “ЮНІОН-ПЕЙНТБОЛ”!
Тепер спробувати себе в цій грі можуть студенти і навіть викладачі!

Cтаніслав Горуна

Категорія: №8, грудень 2009 р.