Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Таланти нашого Університету

Не кожен, ідучи коридорами нашої alma mater, замислюється, що поруч є люди, які відрізняються від нас, здорових. Це, зокрема, студенти з вадами зору, які активно навчаються і представляють наш Університет не тільки в Україні, а й за її межами.
Улітку цього року відбулася поїздка людей з особливими потребами за кордон у місто Хапаранда, що у Швеції. Учасники поїздки відвідали академію Svefi та інші місця, в яких використовують нові технології саме для людей з вадами зору. Серед них була й студентка нашого Університету Наталя Хрепунова, яка навчається на третьому курсі кафедри музичного мистецтва факультету культури і мистецтв.
Ця дівчина надзвичайно талановита, любить музикувати, успішно реалізовує всі завдання, які постають перед нею, і розвиває свій талант, даний від Бога.
З дитинства грає в шахи, бере участь у всеукраїнських спартакіадах, де посідає призові місця.
Наталя розповідає, що подорож була дуже цікавою, дівчина ознайомилася з технологіями, яких немає в нас – і це дуже засмучує. Перед від’їздом додому відбувся прощальний вечір, на якому кожен з присутніх мав змогу виконати улюблені музичні твори.
Наталя захоплюється грою на фортепіано, і вона виконала декілька музичних творів, продемонструвавши свій талант і з гордістю представивши наш Університет. Дівчина вдячно згадує викладачів, які допомагають їй здобувати нові знання та вдосконалювати здібності.
Таких людей, як Наталя, серед нас чимало, вони потребують нашої уваги й підтримки. Допомагаймо їм здійснювати їхні мрії і вирозуміло ставмося до їхніх потреб.

Марія Лужецька, студентка 2 курсу
факультету культури і мистецтв

Категорія: №8, грудень 2009 р.