Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Досягнення спортсменів-аматорів

У жовтні в навчально-спортивному комплексі Університету відбулося справжнє спортивне дійство. Головні герої змагань – студенти, які займаються силовими видами спорту у межах своїх академічних груп. Це вже IV спортивний фестиваль. Незважаючи на холодну погоду за вікном, атмосфера в спортивному залі була теплою й надихала спортсменів на нові рекорди. А кожен вихід “силовиків” супроводжувався бурхливими оплесками.
Більшість із них – студенти факультету прикладної математики та інформатики, механіко-математичного та економічного факультетів. Як повідомив головний суддя змагань і старший викладач кафедри фізичного виховання та спорту Ігор Породько, студенти цих факультетів з I по IV курс мають спеціалізацію та займаються посеместрово чотирма видами спорту: атлетизмом, гирьовим видом спорту, пауерліфтінгом та важкою атлетикою. Отже, спортивний фестиваль – символічне завершення навчального процесу, демонструє спортивні досягнення спортсменів-аматорів. Визначати переможців Ігореві Миколайовичу допомагали студентки, глядачі-вболівальники з трибун.
Після вітального вступного слова, з яким до присутніх звернулася завідувач кафедри фізичного виховання та спорту доцент Романа Сіренко, спортивне шоу розпочалося. Показові виступи з асґарди, жіночого бойового гопака, та майстер-клас із гирьового спорту від Сергія Зубкова були по-справжньому професійними й викликали захоплення. Своє вміння продемонструвала і студентка третього курсу факультету електроніки Світлана Ситар, призер чемпіонату світу з гирьового виду спорту в 2008 році. Естафету змагань перейняли гирьовики, які легко виконували вправи з 16-кілограмовими гирями у ривку та поштовху. Особливо видовищними та напруженими були змагання з армреслінгу, які вимагали від спортсменів зосередженості й витримки. Коли в центрі спортивного залу зійшлися команди з перетягування канату – дійство сягнуло апогею. Останнім акордом спортивного свята було нагородження переможців. До речі, призи надав профком студентів. Отже, грамоти, подарунки та солодкі нагороди знайшли своїх героїв.

Іван Кобинець (геологічний факультет) посів І місце з армреслінгу у вазі до 60 кг.
Володимир Майхер (механіко-математичний факультет) – І місце у вазі до 70 кг.
Руслан Славич (економічний факультет) – І місце у вазі до 80 кг.
З командного виду спорту – перетягування каната I місце посіла команда факультету прикладної математики.
З гирьового виду спорту – I місце посіла команда механіко-математичного факультету.

Марія Бойко

Категорія: №8, грудень 2009 р.