Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Коротко

* * *

13 листопада – голову профкому студентів Університету Михайла Мураля уведено до складу Національної ради з питань становлення та розвитку молоді при Президентові України.

* * *

27–28 листопада – на юридичному факультеті пройшла Міжнародна щорічна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів “Актуальні проблеми теорії та історії права і держави”, присвячена пам’яті видатних учених-юристів П. Недбайла, О. Сурілова, В. Копєйчикова.

* * *

1 грудня – головою Громадської ради з національно-патріотичного виховання при МОН України призначено проректора ЛНУ ім. Івана Франка Звениславу Мамчур.

* * *

2 грудня – у Центрі гуманітарних досліджень Університету відбулася “Розмова сьома” з циклу “8 інтерпретацій Антонича” під назвою “Хвала усьому, що росте, хвала усьому” з Віктором Небораком.

* * *

2–3 грудня – кафедра польської філології філологічного факультету ЛНУ ім. Івана Франка з нагоди 200-річчя від дня народження Юліуша Словацького організувала Міжнародну студентську наукову конференцію “Юліуш Словацький: Погляд з перспективи ХХІ століття”. У конференції взяли участь представники вищих навчальних закладів різних міст і регіонів України та Польщі.

* * *

4–6 грудня – на факультеті іноземних мов відбулася Міжнародна науково-практична конференція “Інтеграційні процеси у викладанні іноземних мов: теоретичні засади та прикладні аспекти”.

* * *

15 грудня – на філологічному факультеті провели семінар “Інклюзивна освіта: світові та європейські тенденції розвитку”. Організатори – Педагогічний коледж, кафедра загальної та соціальної педагогіки, кафедра психології.

* * *

15 грудня – кафедра загальної та соціальної педагогіки в рамках круглого столу “Зустрічі з відомими педагогами” організувала зустріч з доктором педагогічних наук, професором, академіком-секретарем відділення філософії освіти, дійсним членом АПН України Ольгою Сухомлинською (донькою видатного українського педагога Василя Сухомлинського).

* * *

16 грудня – у Львівській обласній державній адміністрації на підсумковому засіданні журі з присудження Обласної премії в галузі культури, літератури, мистецтва, журналістики та архітектури 2009 року визначило лауреатів, серед яких – декан філологічного факультету Університету Ярослав Гарасим та доктор філологічних наук, професор, директор Інституту літературознавчих досліджень Любомир Сеник.

* * *

17 грудня – фізичний факультет та Українське фізичне товариство провели науковий семінар “Люмінесцентні процеси в конденсованих системах”.

* * *

18 грудня – у Центрі міської історії Центрально-Східної Європи відкрили виставку “Дітвак із сонцем у кишені”. Організатор – Центр гуманітарних досліджень ЛНУ ім. Івана Франка за участі Центру міської історії Центрально-Східної Європи та за фінансової підтримки Львівської міської ради. Експозиція є продовженням і вивершенням роботи з творами поета та зустрічей із циклу “8 інтерпретацій Антонича”.

* * *

19 грудня – український перекладач, письменник, науковець, кандидат філологічних наук, професор ЛНУ ім. Івана Франка Андрій Содомора отримав срібний орден “За інтелектуальну відвагу” від капітули Незалежного культурологічного часопису “Ї”.

* * *

У нашому Університеті розпочалася акція “Різдвяна листівка”: студенти ЛНУ ім. Івана Франка надсилають вітальні листівки студентам вищих навчальних закладів всієї України.

Категорія: №8, грудень 2009 р.