Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Заслужені професори Університету

Рішенням Вченої ради Університету цього року званням “Заслужений професор Львівського національного університету імені Івана Франка” пошановано професорів Андрія Кондратюка (механіко-математичний факультет) та Ігоря Половинка (факультет електроніки).

Андрій Андрійович Кондратюк
Працює в Університеті з 1967 р. З 1992 р. завідує кафедрою математичного та функціонального аналізу. Викладацький стаж – близько 43 років.
Він є відомим в Україні та світі фахівцем в галузі математичного та комплексного аналізу. Автор 87 наукових праць, зокрема 2 монографій, одна з яких англійською мовою у співпраці з професором І. Лайне (Фінляндія). Під його керівництвом захищено 7 кандидатських дисертацій та одна докторська.

Ігор Іванович Половинко
Працює в Університеті з 1974 р. 1991–1996 – професор кафедри нелінійної оптики. З 1997 по даний час – завідувач кафедри нелінійної оптики Львівського національного університету імені Івана Франка. Після утворення факультету електроніки у 2003 році, був обраний деканом цього факультету і очолює його по сьогоднішній день. Автор понад 300 публікацій, у тому числі 1 монографії, 8 авторських свідоцтв на винахід.

Категорія: №7, жовтень 2009 р.