Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

День пам’яті Івана Франка

28 травня минуло 93 роки від дня смерті Івана Франка. Представники нашого Університету взяли участь у панахиді та пам’ятному вічі на могилі генія. В. о. ректора Василь Височанський та проректор з науково-педагогічної та виховної роботи Звенислава Мамчур від імені університетської спільноти поклали квіти до пам’ятника.
Панахиду відправив отець Богдан Смук за участю хору “Благовіст” церкви Святого архістратига Михаїла. Після панахиди відбулося пам’ятне віче. Слово про Івана Франка виголосив поет, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, Герой України Дмитро Павличко. У своєму виступі він закцентував увагу на актуальності думок Івана Франка у сучасному світі. “Іван Франко додав до невмирущості нашого народу державність. Заполонив українську націю державотворчою енер­гією. Силою свого пророчого слова він рівний Тарасові Шевченку, але за глибиною свого мислення вирізняється серед своїх попередників і сучасників...”, – підкреслив Дмитро Павличко.
Актори Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької – заслужений артист України Юрій Брилинський та народний артист України Святослав Максимчук – прочитали твори Івана Франка.
Ушанування пам’яті Івана Франка завершили виконанням його твору “Не пора…”

Оксана Гоцур
Фото Юлії Мілянич

Категорія: №6, червень 2009 р.