Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Наші плавці – призери Універсіади Львівщини

Бронзовими нагородами завершився виступ збірної команди нашого Університету на змаганнях з плавання в межах проведення Універсіади Львівщини між вищими навчальними закладами ІІІ–IV рівнів акредитації.
Жорстка боротьба розгорнулася 8–10 квітня на блакитних доріжках басейну “Львівської політехніки” й точилася, насамперед, між плавцями-господарями і спортсменами Університету фізичної культури.
У нашій збірній найкраще підготовленими до стресової змагальної ситуації були дівчата-плавчині, адже саме вони поклали у скарбничку команди медалі, здобуті на індивідуальних дистанціях, і двічі посіли третє місце в естафетному плаванні, що дало змогу вибороти бронзу в командному заліку.
Найбільший внесок у загальний успіх команди зробили: Ольга Хома, Катерина Перпета, Наталя Кішик – студентки економічного факультету та Галина Сидорчук – студентка факультету іноземних мов.
Сім разів дівчата піднімалися на п’єдестал пошани, а Ольга Хома зібрала повний комплект нагород, здобувши золото, срібло та бронзу.
Серед хлопців найбільш вдалим був виступ студента філософського факультету Святослава Мотрена, який виборов срібну нагороду на дистанції 400 метрів вільним стилем.
Сьогодні збірна тренується під керівництвом завідувача кафедри фізвиховання і спорту Романи Сіренко та старшого викладача кафедри Тетяни Козакової, самотужки вирішуючи питання з місцем проведення тренувальних занять.
Звісно, завершення ремонтних робіт і відкриття басейну у спорткомплексі Університету дало б змогу підвищити рівень майстерності наших плавців та конкурувати з лідерами змагань.

Лілія Левків