Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Декларуємо свої доходи

Щороку податкова служба проводить кампанію декларування доходів громадян, які мають зобов’язання щодо сплати податку з доходів фізичних осіб або претендують на отримання податкового кредиту.
Саме з метою пропаганди кампанії декларування та залучення до неї якнайширших верств населення відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПІ у м. Львові 12 березня 2009 року організував зустріч за круглим столом із представниками провідних львівських університетів.
“Своєчасне декларування доходів – конституційний обов’язок усіх громадян. І для кожної цивілізованої людини вчасна і сумлінна сплата податків – це, передусім, повага до самого себе та до своєї держави”, – наголосив заступник начальника ДПІ у м. Львові Роман Дякунчак, розпочинаючи засідання. Роман Миколайович закликав представників львівських вишів активно долучатися до кампанії декларування, пропагувати її серед колег-викладачів, а також виховувати високу податкову культуру в студентської молоді.
Начальник відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПІ у м. Львові Наталія Нечипорук ґрунтовно поінформувала учасників зустрічі щодо порядку декларування доходів, які громадяни отримали у 2008 році. Зокрема, розповіла про декларування доходів від приватного репетиторства та доходів, отриманих від здійснення викладацької практики за кордоном, а також про можливість реалізації права на податковий кредит.
Учасники круглого сто­лу обмінялися думка­ми з приводу кампанії “Декларування-2009”. Зокрема, представники університетів наголошували на високій зацікавленості і студентства, і викладачів вищих навчальних закладів тематичними лекціями, що їх читають керівники міської та районних інспекцій в університетах Львова, а також висловили задоволення роботою тимчасових консультаційних пунктів, які діють у львівських вишах упродовж кампанії декларування.

Відділ
масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян
ДПІ у м. Львові