Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

“Зимова вишня” – фестиваль аеробіки

14 лютого в столиці України вкотре відбувся десятий (ювілейний) фестиваль жіночої краси, грації й здоров’я “Зимова вишня”.
Представниць вісімнадцяти команд з різних куточків України об’єднала любов до аеробіки – виду спорту, у якому фізична підготовленість та естетика рухів гармонійно поєднані.
Дівчата змагалися у трьох вікових категоріях: 25 – 35 років; 35 – 45 років; 45 років і старші.
Наше місто представляли дві команди: “Львів’яночка” і “Фрі­стайл”. У складі “Львів’яночки” виступили троє викладачів кафедри фізичного виховання і спорту Української академії друкарства і двоє представниць нашого Університету – завідувач кафедри фізичного виховання і спорту Романа Сіренко і викладач цієї кафедри Юлія Карелова.
“Високими призовими місцями завдячуємо нашому тренерові – завідувачу кафедри фізвиховання і спорту Львівської державної академії друкарства Г. Лапшиній і нашій наполегливості та згуртованості. Ми прагнули якнайкраще виступити, і нам це вдалося. Були й труднощі, адже з п’яти представниць команди лише Юлія Карелова є гімнасткою, решта займалися іншими видами спорту – плаванням, дзюдо, лижними перегонами і важкою атлетикою. Для мене це дуже цікавий і новий вид діяльності, який потребує хорошої фізичної форми. Такі фестивалі дають змогу відчути радість від руху, насолодитися естетикою цього виду спорту, та й, зрештою, відчути себе молодими”, – ділиться враженнями завідувач кафедри фізвиховання нашого Університету Романа Сіренко.
Обидві львівські команди виступали у двох номінаціях: базова й танцювальна аеробіка. Гарне технічне виконання і високий рівень артистизму дали змогу вибороти “львів’яночкам” перше місце в танцювальній композиції й бути другими в базовій аеробіці (у першій віковій групі).
Перемогу відсвяткували також “фрістайлівки”, продемонструвавши найкращу майстерність у двох змагальних вправах (друга вікова група).
Змагання відбулися на високому рівні, головні організатори “Зимової вишні” – президент ФСТ “Україна” І. Донцов і президент Федерації аеробіки України З. Петрущенко.
Окрім змагальної частини, програму фестивалю урізноманітнили показові виступи танцювальних колективів Києва, а також “юні вишеньки” – студентські команди з аеробіки.
Усіх призерів та учасників фестивалю урочисто нагородили пам’ятними призами, грамотами і кубками.

Учасниця збірної “Льві­в’я­ночка” Романа Сіренко під час нагородження

 Лілія Левків