Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Cпівпраця з Державним університетом інформатики і штучного інтелекту (Донецьк)

20 січня 2009 року в нашому Університеті відбулося підписання договору про спів­працю між Львівським національним університетом імені Івана Франка та Державним університетом інформатики і штучного інтелекту (Донецьк). Документ підписали проректор з науково-педагогічної роботи ЛНУ ім. Івана Франка Марія Зубрицька та проректор з виховної роботи Державного університету інформатики і штучного інтелекту Валентина Фурманюк.
Поштовхом до підписання договору став лист міністра освіти і науки України Івана Вакарчука до ректорів ВНЗ України із проханням підтримати ініціативу щодо усунення постколоніальної асиметрії функціонування української мови як державної в системі освіти: “Позиція Міністерства освіти і науки прозора і зрозуміла: у ХХІ сторіччі українська мова повинна стати повноцінною мовою освіти та науки, а не залишатися на узбіччі. Жодна країна світу не подає прикладів такого прямолінійного ігнорування державної мови в системі освіти та науки”.
Для реалізації ініціатив міністра сторони домовилися запровадити обмін викладачами і студентами, з метою поглибленого вивчення української наукової термінології проводити літні школи і читання спецкурсів, разом видавати підручники, посібники, монографії та вести наукові дослідження.

Наш кор.