Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Королева Франкового університету

Цьогорічний фінал конкурсу краси не був несподіванкою. Приготування розпочали ще два місяці тому. Кожен факультет, який проводив конкурс краси, подавав свою кандидатуру для участі у фіналі. Саме тоді ми познайомилися з нашими учасницями. Дуже приємно було працювати з дівчатами, оскільки всі вони – особливі. Кожна з них пам’ятала, що, беручи участь у конкурсі, представляє факультет, на якому навчається.
Під час фінальної репетиції ми пригадували, як усе починалося. Кожен ділився враженнями: два місяці наполегливої підготовки, тренування тричі на тиждень, робота з фотографом та відеооператором, море емоцій і вражень. Однак і організаторів, і учасниць об’єднував фінальний конкурсний день краси, грації та інтелекту – “Королева Франкового університету – 2008”. 24 листопада в Палаці культури імені Гната Хоткевича відбулося фінальне свято. Участь в університетському конкурсі краси взяли 10 представниць різних факультетів, які виборювали титул Королеви.
Королева Франкового університету – конкурс, який поступово стає традицією. Адже кожна дівчина, що бере участь у факультетському конкурсі, мріє про фінальне дійство.
І от після тривалих приготувань настав вирішальний день – фінал загальноуніверситетського конкурсу краси. Емоції зашкалювали, усі метушилися. Останні приготування перед фінальним дефіле. Час летів шалено. Глядачі схвильовано чекали, коли ж на сцені з’являться дівчата. Кожен намагався передбачити: хто ж стане Королевою Університету, яка з претенденток виявиться найдостойнішою?
Свято тривало понад 3 години. Дівчата мали змогу продемонструвати себе в різних конкурсах. Першим був вихід-представлення. Красуні дефілювали, граційно виконуючи вивчені та відшліфовані па. Другий конкурс – “Відеоролик” – визначив найбільш креативну учасницю, оскільки дівчата представляли глядачам свої режисерські вміння. Кожна учасниця мала змогу самостійно втілити власний сценарій відеролика. Цей конкурс розкрив особистості дівчат: наприклад, Таня Шишка (хімічний факультет) представила глядачам сутність професії хіміка на прикладі дослідів у лабораторії. Христина Собейко розповіла про себе та змусила багатьох замислитися: чи справді найвірнішим другом має бути людина? Найбільше вразив художнім задумом ролик Олі Яковлевої з філологічного факультету, яка запропонувала власне трактування екранізації історії про Мері Поппінс. Христина Куба продемонструвала екстремальність, притаманну географам: у ролику вона їздила на велосипеді й піднімалася по скелі. Ось такі наші дівчата: кожна зі своїми характером і темпераментом.
Коли закінчився перегляд короткометражок, учасниці спонукали нас перенестися в Давню Грецію, адже постали в образі німф. Вони виконували танець з Аполлоном, а пізніше мали змогу, уже вкотре, підтвердити, що красу та розум цінували ще від сивої давнини. У цьому допомогли запитання організаторів. Дехто з дівчат вправно дав раду з поставленим завданням, деякі спершу розгубилися, але гідно виходили з ситуації.
Завершилося свято по-королівськи – “На балу в короля”. Учасниці відчули себе в образі справж­ніх придворних дам Середньовіччя, граційно виконуючи реверанси.
Аудиторія просто затамувала подих, очікуючи на результат конкурсу. Усі дівчата мали шанс на перемогу, кожна була за крок від неї, але цього вечора доля усміхнулася студентці біологічного факультету Христині Собейко, яка виборола титул “Королева Франкового університету – 2008”. Першою віце-міс стала студентка факультету журналістики Христина Бучковська, друга віце-міс – Марта Максим, студентка факультету іноземних мов.

Уляна Корнацька
Фото Володимира Стадника

Категорія: №9, грудень 2008 р.