Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Зустріч в. о. ректора зі студентами

10 грудня в Дзеркальній залі відбулася зустріч в.о. ректора професора Василя Височанського зі студентами Університету.
На таких традиційних щомісячних зустрічах студенти завжди цікавилися системою оцінювання знань. Цього разу Василь Степанович знову наголосив на основних її аспектах і принципах.
Студенти поцікавилися рішенням Державної акредитаційної комісії Міністерства освіти і науки України щодо анулювання ліцензії деяким вищим навчальним закладам. В.о. ректора дав вичерпну інформацію про причини таких дій ДАКу. Зокрема, за грубі порушення чинного законодавства про освіту та ліцензійних умов надання освітніх послуг анульовано ліцензію університету “Львівський Ставропігіон” у формі товариства з обмеженою відповідальністю. Студентів цього навчального закладу Міністерство освіти і науки не залишило напризволяще. До Львівського національного університету імені Івана Франка надійшов лист від міністра освіти і науки України Івана Вакарчука з проханням узяти на підготовку за відповідними напрями та спеціальностями студентів “Львівського Ставропігіону”. За інформацією Василя Степановича, наш Університет почав прийом заяв студентів із цього навчального закладу, вже сьогодні є накази про зарахування 22 осіб, їм дозволили складати академічну різницю до кінця квітня наступного року. В.о. ректора зазначив, що за навчання ці студенти сплачуватимуть суму, яку вони сплачували в університеті “Львівський Ставропігіон”: “Ми навіть пішли на поступки. Якщо на відповідні напрями в попередньому навчальному закладі плата була вищою, ніж у нас, оплату для них визначимо на рівні тієї, яка є в нашому Університеті”. Василь Степанович закликав студентів ЛНУ ім. Івана Франка бути уважними до переведених студентів, допомогти їм адаптуватися до навчального процесу й бути розважливими та мудрими, не піддаватися на різні несправедливі заклики, що стосуються рішення Державної акредитаційної комісії.
Присутній на зустрічі проректор з науково-педагогічної роботи, соціальних питань і розвитку Мар’ян Лозинський відповів на запитання про проведення Інтернету в гуртожитках. За його словами, Міністерству освіти і науки України скеровано лист із проханням про дозвіл на співпрацю Університету та інтернет-провайдера “УАРНЕТ” у сфері забезпечення мережею “Інтернет” гуртожитків. Якщо такий дозвіл нададуть, кожен, хто захоче мати Інтернет у кімнаті свого гуртожитку, матиме таку послугу.
Наприкінці зустрічі в.о. ректора Василь Височанський побажав усім щасливого Нового року та веселого Різдва.

Оксана Гоцур

Категорія: №9, грудень 2008 р.