Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Педагогічний коледж

Випускників шкіл, юнаків і дів­чат, які хочуть стати педагогами, запрошує на навчання один із найдавніших навчальних закладів України – Педагогічний коледж Львівського національного університету імені Івана Франка.
У Педагогічному коледжі готують фахівців освітнього рівня “бакалавр” за такими напрямами:
– початкова освіта: кваліфікація “Вчитель початкових класів, вчитель іноземної мови в початкових класах”; “Вчитель початкових класів, вихователь дітей дошкільного віку”;
– дошкільна освіта: кваліфікація “Вихователь дітей дошкільного віку” з однією із додаткових спеціалізацій: “Вихователь з правом навчання дітей іноземної мови”, “Керівник образотворчої діяльності в дошкільному закладі”;
– соціальна педагогіка: кваліфікація “Соціальний педагог”;
– корекційна освіта: логопедія, практична (спеціальна) психологія.
З 2003 р. відновлено прийом молоді на заочну форму навчання за напрямом “Дошкільна освіта” (бакалавр), а також розпочато прийом на заочну форму навчання за напрямом “Корекційна освіта” (бакалавр).
У коледжі працюють високо­ква­лі­фі­ковані викладачі, серед яких – кандидати наук, доценти, маґістри, аспіранти, здобувачі наукового ступеня, викладачі вищої та першої кваліфікаційних категорій, викладачі-методисти та старші викладачі, заслужені працівники освіти України. Колектив має давні традиції підготовки висококваліфікованих фахівців, які працюють у різних освітніх установах України та за її межами.
Для успішної підготовки фахівців у навчальному закладі обладнано 57 навчальних кабінетів, лабораторій і майстерень, комп’ютерні класи, актовий зал, спортивний зал, зал ритміки та хореографії.
Педагогічний коледж активно співпрацює з навчальними закладами різних країн світу.
Зокрема, коледж є рівноправним партнером у спільному шведсько-російсько-українському проекті для педагогічних вищих навчальних закладів “Цінності демократичних суспільств і освіта”. Проект передбачає різні форми роботи, зокрема й обмін студентами. Упродовж трьох останніх навчальних років студенти коледжу успішно навчаються в гуманітарному коледжі Університету м. Йонгчопінг (Швеція).
Для студентів, що навчаються за спеціальністю “Соціальна педагогіка”, налагоджено контакти з аналогічними факультетами навчальних закладів Польщі, Німеччини в межах реалізації різних соціальних програм і проектів.
Для студентів напряму “Корекційна освіта” налагоджено різноманітні форми співпраці з Університетом Альберти (Канада). Окрім того, з 2008 року коледж бере участь у міжнародному проекті “Інклюзія для всіх”.
У коледжі добре налагоджено позанавчальну і культурно-виховну роботу та змістовне, цікаве дозвілля студентів, що разом із чітким навчальним процесом є надійною базою якісної освіти і формування конкурентоспроможного фахівця для системи освіти України.