Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Найкмітливіших визначать у фіналі КВНу “Університетська осінь – 2008”

Університетський КВН – добра традиція для студентів, які щороку чекають на свіжі враження від нових і старих команд “Університетської осені”. А командам є що показати і чим похвалитися. Щоправда, не всім. Як завжди, є сильні та слабкі учасники. І, як завжди, роблю висновок, що гуманітарії не дуже вдало жартують (до прикладу, філологи – “Аудиторія на прокат” та юристи – “Кримінальне чтиво”), а студенти “точних” наук – уміло й розумно.
Цьогорічний (восьмий) фестиваль КВН “Університетська осінь – 2008” проходив за планом: привітання на тему “А вам слабо?”, розминка “Гламур і наслідки”, літературний конкурс “Розклад студентського тижня будь-якого курсу” та музичне домашнє завдання “Відкриття сезону”. Кожна з дев’яти команд упродовж двох днів намагалася жартувати на задані теми. Перемогу здобули такі команди: “Єноти” (факультет електроніки) – 105 балів, “Нема з ким” (факультет математики та інформатики) – 102 бали, збірна Університету “2х2” – 102 бали, “Новий проект” (факультети фізичний та електроніки) – 97 балів, “Хайтак” (економічний факультет) – 97 балів. І саме вони братимуть участь у фіналі КВН “Університетська осінь – 2008”, що відбудеться 26 листопада в Палаці культури ім. Г. Хоткевича, і серед них обиратимуть найкращих.
Про враження від підготовки до гри та від півфіналу КВНу поділився голова профкому студентів і член журі КВН Михайло Мураль: “Щороку – нові переживання, адже щоразу готуємо команди-дебютанти. Під час редагування вчимо, як правильно грати в КВН, саме в КВН, а не в театр. А КВН – своєрідна школа для наших студентів. І це трохи забирає здоров’я, адже переживаєш, вдасться чи ні. Щодо цьогорічного КВНу, то загалом я втішений. Звісно, хотілося б ще більшого, адже, до прикладу, минулорічна команда КВН юридичного факультету “Кримінальне чтиво” мала б краще підготуватися, а вони залишилися на тому самому рівні. Вони не збагнули, що грають не для себе, а для публіки. Але тішуся, що нема надто великих розбіжностей у рівні підготовки команд. Напевно, цьому посприяла праця редакторів. Колись редактором і ведучим був Назар Бійчук, а тепер ми запросили двох інших редакторів, і це добре, адже ведучий і редактор – трохи різні амплуа”. На запитання “За кого вболіватимете у фіналі?” Михайло відповів: “За економістів”. На його думку, команда “Хайтак” економічного факультету гідно виступить у фіналі.
Випадково вдалося зловити в коридорі активного члена команди КВН “Нема з ким” Андрія, який радо поділився враженнями від півфінальної гри: “Було два півфінали, були різні команди: фаворити і не фаворити, але всі виступили гарно. І найприємніше враження – коли стоїш на сцені, і зал тобі аплодує. А якщо ще й дівчата із залу моргають, то взагалі – супер. Тепер у нас репетиції, готуємося до фіналу, адже саме він покаже, хто найкращий”.