Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Написали, випустили і перемогли

Ще з 19 листопада 2007 року діє “Положення про підручники і навчальні посібники Львівського національного університету імені Івана Франка”. У цьому документі записано, що тепер щороку у вересні за поданням Видавничої ради Вчена рада Університету відзначатиме авторів найкращих підручників і навчальних посібників, яких буде визнано переможцями у гуманітарному та природничому напрямах, преміями в обсязі одного посадового окладу.
Дебютне відзначення переможців відбулося у жовтні цього року під час святкування Дня Університету. Згідно з наказом виконувача обов’язків ректора Львівського національного університету імені Івана Франка Василя Степановича Височанського “Про нагородження авторів найкращих підручників та навчальних посібників”, грошовими преміями в обсязі одного посадового окладу та грамотами відзначено переможців конкурсу в гуманітарному напрямі: професора, завідувача кафедри теорії літератури та порівняльного літературознавства Миколу Миколайовича Ільницького та доцента кафедри теорії літератури та порівняльного літературознавства, заступника декана філологічного факультету Василя Володимировича Будного за підручник “Порівняльне літературознавство”, доцента кафедри педагогіки Ларису Онисимівну Ковальчук за навчальний посібник “Основи педагогічної майстерності”, професора, завідувача кафедри менеджменту Володимира Васильовича Яцуру та доцента кафедри менеджменту економічного факультету Оксану Петрівну Жук за навчальний посібник “Менеджмент”, професора кафедри ґрунтознавства та географії ґрунтів географічного факультету Мирона Григоровича Кота за навчальний посібник “Морфологія ґрунтів. Основи теорії і практикум”.
Грошовими преміями в обсязі одного посадового окладу та грамотами відзначено переможців конкурсу в природничому напрямі: професора, завідувача кафедри фізичної та колоїдної хімії Євгена Прокоповича Ковальчука та доцента кафедри фізичної та колоїдної хімії хімічного факультету Олександра Володимировича Решетняка за підручник “Фізична хімія”, професора кафедри фізики напівпровідників Володимира Павловича Савчина та доцента кафедри фізики напівпровідників факультету електроніки Романа Ярославовича Шувара за навчальний посібник “Електронне перенесення в напівпровідниках та напівпровідникових структурах”.
Колишнього доцента фізичного факультету Наталію Василівну Пастернак та заслуженого вчителя України, вчителя школи № 66 м. Львова Марію Михайлівну Білик за підручник “Фізика. Частина 1. 7 клас” нагороджено грамотами Університету та авторськими примірниками.

Марія Леонова