Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Як Ви святкуєте День студента?

Як, де, коли і з ким студенти нашого Університету святкують свій професійний, названий на їхню честь день – День студента? Чим займаються цього дня і що роблять, аби він запам’ятався? Опитавши декількох наших спудеїв, дійшла висновку, що не важливо, як і де студенти проводять цей день, основне – відсвяткувати його, і то весело.

Оля, 5 курс, філологічний факультет
День студента для мене, можна сказати, – найкраще свято, бо я щороку його оригінально святкую, і щоразу інакше. Цей день завжди залишає нові спогади. Торік ми з усіма однокурсниками відвідали Карпати – це було незабутньо. Тоді, пригадую, уже випав перший сніг і ми намагалися з’їжджати на санчатах. Звісно, снігу ще було недостатньо, тому ми просто валялися у грязюці. Але це аж ніяк не зіпсувало прекрасних спогадів, а залишило просто чудовий слід у моєму житті.

.

Руслана, 4 курс, філософський факультет
На першому курсі ми святкували усією групою в гуртожитку, на другому курсі прийшло тільки півгрупи, на третьому – ще менше… Ну а тепер, напевно, загалом не святкуватимемо.

Василь, 3 курс, меха­ні­ко-математичний факультет
Святкуємо весело… Намагаємося зібрати всю групу. Торік ходили на шашлики до лісу. Деколи залишаємося в гуртожитку, щоб і поспілкуватися, і повеселитися. Головне, щоб не було сумно, а все решта – не важливо.

Уляна, 5 курс, філологічний факультет
Здебільшого так складається ситуація, що наша група цього дня, як і зазвичай, є не досить дружною. Саме тому збираємося маленькими групками і йдемо на тортики чи піцу. Звісно, хотілося б якось оригінальніше, але чомусь не виходить.

Олена і Марічка, 3 курс, факультет іноземних мов
Ми не належимо до такого типу дівчат, що ходять у клуби. Нас це не цікавить. Святкуємо суто між собою, тобто збираємося більшістю групи і дивимося фільм та гуляємо містом… На цей рік планів особливих ще нема – усе як завжди.

Наталя, 4 курс, меха­ніко-математичний факультет
Здебільшого ми збираємося в лісі або в гуртожитку і там святкуємо. Приходить майже вся група. Але спершу ідемо всі разом до магазину закупити продукти, щоб не бути голодними.

Андрій, 5 курс, прикладна математика
Ми – надзвичайно активні студенти, і в нас є своя команда КВН “Нема з ким”. Зранку прокидаємося, робимо зарядку… і йдемо на репетицію. В обід граємо у футбол, звісно, виграємо ми. Увечері в нас корпоратив. Потім ідемо в “Галактику” і гарно виступаємо. Тоді беремо пиво… безалкогольне і… йдемо спати.
І ще важливі концептуальні моменти нашого життя: ми не вживаємо спиртного, не куримо та ведемо активний спосіб життя.

Марічка, 5 курс, факультет журналістики
Збирається не вся група, а лише кілька дівчат, і йдемо на тортики або піцу, і це все.

Олена, 4 курс, філософський факультет
Торік День студента я провела в такому собі, можна сказати, сімейному колі, бо дівчина з кімнати в гуртожитку святкувала День народження. А вже потім поїхали на дискотеку. Цьогоріч святкуватиму в автобусі – їду до Франції.

Наталя Драган-Іванець