Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Кафедрі фізичного виховання – 60

23 – 25 жовтня 2008 року в житті кафедри фізичного виховання та спорту відбулася знаменна подія – Всеукраїнська науково-практична конференція “Теоретико-методичні основи організації фізичного виховання молоді”. Знаковим є те, що цей триденний захід, приурочений 60-річчю кафедри, проходив в Актовій залі Університету та в навчально-спортивному комплексі.
До участі в роботі конференції запросили провідних фахівців фізичного виховання, медиків, біологів, педагогів. На конференцію прибули делегати з 19 міст України. За словами організаторів, найбільше учасників було зі Львова, Дрогобича, Луцька, Луганська, Тернополя, Києва. Водночас на конференцію запросили понад 200 студентів та маґістрантів Університету.
Свої публікації на конференцію подали представники 25 вищих навчальних закладів із 10 областей України. Загалом – понад 150 авторів.
Вступним словом конференцію розпочала завідувач кафедри, доцент Р. Р. Сіренко. У своїй доповіді вона зосередила увагу слухачів на історичних етапах створення кафедри та її діяльності, науково-методичних і спортивних досягненнях.
Від імені ректорату працівників кафедри з ювілеєм привітала проректор з науково-педагогічної та виховної роботи З. І. Мамчур. Побажала творчих успіхів у науково-методичній роботі, спортивних злетів і досягнень.
Перший день конференції завершився великим святковим концертом, який підготували творчі колективи Університету: Народний ансамбль пісні і танцю “Черемош”, дівочий хор “Ліра”, Народний камерний оркестр, модерн-балет “Далькроз”.
На завершення конференції відбувся круглий стіл, на якому підбили підсумки, обговорили актуальні та проблемні питання у сфері фізичної культури. Прийнято резолюцію щодо вирішення концептуальних питань розвитку фізичної культури у вищих навчальних закладах.
За матеріалами конференції видано збірник статей і тез доповідей за загальною редакцією Р. Р. Сіренко.

Лілія Левків