Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Університет відзначив 66-ту річницю УПА

У нашому Університеті відбулося святкування 66-ї річниці створення УПА.
У рамках заходів 14 жовтня в Актовій залі Університету Центр культури та дозвілля організував святковий концерт за підтримки Львівської міської ради, профспілкового комітету викладачів і співробітників ЛНУ ім. Івана Франка, Благодійного фонду “Соборність”, Центру досліджень визвольного руху та комерційного центру “Львів”.
З 15 по 28 жовтня у кіноконцертному залі Центру культури і дозвілля демонстрували фільми про УПА. Першого дня відбулася прем’єра документального фільму “УПА. Тактика боротьби”. Під час кіносеансів студенти та всі охочі мали змогу переглянути кінострічки “Вишневі ночі”, “Нескорений”, “Залізна сотня”, “Карпатське золото”, “Жорстокі світанки”, “Далекий постріл”, “Страчені світанки”, “Останній бункер”.
16 жовтня у Центрі культури і дозвілля студенти філологічного факультету зіграли спектакль за мотивами роману Марії Матіос “Солодка Даруся”.
У рамках мистецьких заходів було організовано фотовиставку “УПА – наші герої”. Світлини із зображенням життєвих і військових буднів вояків Української Повстанської Армії, визначних постатей і керівників національно-визвольного руху для виставки надали з власного архіву Василь Гуменюк та Центр досліджень визвольного руху.
Студенти нашого Університету напередодні святкових заходів до річниці УПА, упродовж чотирьох днів, 10 – 13 жовтня, у центральній частині Львова розвішували жовто-блакитні та червоно-чорні стрічки. Найактивнішу участь у святкуванні взяли студенти філологічного, біологічного, історичного факультетів і Педагогічного коледжу.

Оксана Гоцур