Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Підсумки літнього оздоровлення

Літо проминуло. Завершилася пора відпусток і літнього відпочинку, однак для працівників профкому – викладачів і співробітників нашого Університету – це був період інтенсивної роботи. Щороку впродовж липня – серпня профком організовує, забезпечує і проводить літнє оздоровлення наших працівників та членів їхніх сімей на базі відпочинку “Озерний край” на Волині. Звітуючись на засіданні ректорату, голова профкому Анатолій Бородчук зазначив, що цього року протягом чотирьох 12-денних змін у Шацьку одержали змогу оздоровитися 411 осіб, серед них понад 60 дітей працівників. Ще 21 дитину оздоровлено в дитячих таборах на Чорному морі та у Славську. Жодна заява працівника на оздоровлення не залишилася поза увагою профкому. Для дітей працівників – членів профспілки вартість оздоровлення дешевша завдяки коштам профкому на 160 грн. Попри відносно невисоку вартість оздоровлення, під час відпочинкового сезону працівники якісно і смачно харчувалися, перебували під лікарським наглядом, мали змогу користуватися водними велосипедами, човнами тощо. Під час кожної зміни проводили автобусні екскурсії до музею Лесі Українки (с. Колодяжне) та до Зимненського монастиря (м. Володимир-Волинський).
Доброю традицією є відзначення на базі відпочинку Дня незалежності України. Цього року, окрім святкового столу та різноманітних дитячих конкурсів, 24 серпня відбувся також урочистий концерт, який підготували наші талановиті діти й працівники, а також запрошений місцевий ансамбль “Молодички”.
Упродовж попередніх трьох років суттєво поліпшилися матеріальна база та умови оздоровлення працівників на базі “Озерний край”. Безумовно, цьому сприяла активна співпраця профкому з адміністрацією Університету.
Зокрема, на базі відпочинку повністю оновлено меблі, проведено капітальні ремонти їдальні та адміністративного корпусу, закуплено нову постіль, штори, карнизи та посуд для їдальні. Цього року переобладнано засоби електрозабезпечення бази, зроблено косметичний ремонт спального корпусу, завершують ремонт лазні. За кошти профкому перекрито дах їдальні, замінено тротуарні доріжки і частково відновлено асфальтове покриття двору. Все це, безумовно, сприяє покращенню умов літнього відпочинку працівників і практики студентів Університету.

Наш кор.

Категорія: №6, жовтень 2008 р.