Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Студенти Університету презентували свої доброчинні акції

30 вересня в Актовій залі Університету відбулася “Університетська творча зустріч” – уперше під рубрикою “Роби добро та залучай до нього інших”.
Тематика зустрічі містила урочистий, а водночас символічний зміст. Першокурсники мали змогу не тільки побачити презентації доброчинних акцій, які проводять студенти нашого Університету, а й ознайомитися зі студентськими організаціями. Символічно, що захід відбувався на свято Віри, Надії, Любові та їх матері Софії.
Розпочала зустріч проректор з науково-педагогічної та виховної роботи Звенислава Мамчур, яка у своєму виступі зазначила, що доброчинність є важливою ланкою у діяльності студентів нашого Університету.
 Голова Студентського уряду Уляна Корнацька, представляючи під час зустрічі Студентський уряд і Студентський профком, розповіла про загальноуніверситетські благодійні акції до Дня святого Миколая та Дня захисту дітей. Переглядаючи відеоролик, присутні мали змогу ознайомитися з доброчинною діяльністю з нагоди цих свят.
Студенти факультету міжнародних відносин – президент громадської організації Центру “Молода дипломатія” Руслан Фогел і голова комітету “Міжнародна економіка” цієї ж організації Тетяна Сироватка – презентували аудиторії чотири проекти. Проект правовий табір “Освічене суспільство з наймолодшого” спрямований на правове виховання дітей, і “Молода дипломатія” реалізує його на базі школи-інтернату у Раві-Руській. “Гаївка для всіх” – творчий табір, який сприяє розвитку творчих здібностей дітей. У рамках третього проекту “Інклюзивний табір для дітей з вадами слуху” студенти здійснюють правове виховання дітей з особливими потребами. Проект “Рівний рівному” зорієнтований на школярів 9–10 класів загальноосвітніх шкіл у сільській місцевості. Його мета – надати правову освіту учням сільської місцевості.
Голова Студентської ради біологічного факультету Ольга Ксенчин розповіла про участь студентів біологічного факультету у Всеукраїнській благодійній акції “Серце до серця”.
Два проекти – роботу з дітьми з особ­ливими потребами та “Інший погляд на майбутнє” – представляла голова Студентської організації “Об’єднання студентів-правників” Юлія Заплотинська. У своїй презентації Юлія навела вражаючі цифри щодо темпів поширення наркоманії, тютюнокуріння та ВІЛ/СНІДу в Україні. Саме на ліквідацію цих негативних суспільних явищ спрямовано проект “Інший погляд на майбутнє”. Окрім того, “Об’єднання студентів-правників” збирає кошти для закупівлі необхідних медичних апаратів і подарунків.
На юридичному факультеті діє ще одне об’єднання студентів – Львівська міська організація “ЕLSA LVIV”. Генеральний секретар цієї організації Катерина Хомик представила глядачам проект “Діяльність пошукової групи про права дітей-сиріт”. Волонтерська робота в рамках цього проекту полягає у підтриманні дітей, позбавлених батьківського тепла та материнської любові, і надання їм допомоги.
Представники кожної студентської організації закликали першокурсників долучитися до їх діяльності та брати активну участь у загальноуніверситетських доброчинних акціях.
Проведений захід засвідчив, що студенти Університету мають змогу не тільки розвиватися в науково-освітньому та культурному аспектах, а й активно реалізовувати свої духовні цінності та переконання.

Оксана Гоцур
Фото Олександра Лавриновича

Категорія: №6, жовтень 2008 р.