Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Коротко

“Зірка італійської солідарності” – міністрові освіти і науки України Іванові Вакарчуку

Президент Італії Джорджо Наполітано своїм Указом від 2 вересня 2008 року нагородив міністра освіти і науки України професора Вакарчука І. О. Державним орденом Італійської Республіки “Зірка італійської солідарності” із присвоєнням почесного звання “Кавалер” за особистий визначний внесок у розвиток співробітництва між Італією та Україною в галузі культури, освіти і науки.
Колектив студентів, аспірантів, викладачів і співробітників Львівського національного університету імені Івана Франка щиро вітає багаторічного ректора Університету, міністра освіти і науки України професора Вакарчука Івана Олександровича із високою відзнакою Італійської Республіки. 

* * *

3–4 вересня –  кафедра німецької філології у Львівському національному університеті імені Івана Франка провела разом із фондом Г. Зайделя (Німеччина) дев’яту українсько-баварську конференцію “Теоретичні та практичні аспекти сучасної германістики”.

* * *

3–7 вересня – на базі Чорногірського геостаціонару Львівського національного університету імені Івана Франка у Карпатському націо­нальному природному парку (смт. Ворохта, Івано-Франківська обл.) проведено міжнародну наукову конференцію “Фізичні методи в екології, біології та медицині”.

* * *

11–14 вересня – географічний факультет (кафедра геоморфології і палеогеографії) на базі Чорногірського геостаціонару у Ворохті організував Третій міжнародний семінар “Проблеми геоморфології і палеогеографії українських Карпат”.

* * *

22 вересня – у Науковій бібліотеці Університету в рамках святкування 400-річчя бібліотеки відбулася презентація факсимільного видання Пересопницького Євангелія та колекції Шевченкіани – дару Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира (Сабодана).

* * *

23–25 вересня – відбулася XV Все­ук­раїнська наукова конференція “Сучасні проблеми прикладної математики та інформатики”.

* * *

25–28 вересня – кафедра туризму географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка провела ІІ Міжнародну конференцію “Географія і туризм: європейський досвід”.

* * *

1 жовтня – у Дзеркальній залі Університету відбулася Міжнародна наукова конференція “Німецька мова в Україні: аспекти міжкультурної комунікації” (факультет іноземних мов).

* * *

3 жовтня – на фізичному факультеті проведено V Міжнародну наукову конференцію “Вибрані питання астрономії та астрофізики”, присвячену пам’яті українського вченого Богдана Бабія.

* * *

15 жовтня – з нагоди 400-річчя Наукової бібліотеки Університету відбудеться Міжнародна науково-практична конференція “Книга й бібліотека в системі науково-інформаційного забезпечення університетської науки і освіти”.

Категорія: №6, жовтень 2008 р.