Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Нова перемога студентів-хіміків

Студенти Університету повернулись з перемогою із ІІ Міжнародного студентського турніру з природничих наук, що проходив у Санкт-Петербурзькому державному університеті (Росія). У заочному відбірковому турі змагання взяли участь близько 25 команд з України, Білорусі, Росії та Казахстану.
Команда студентів хімічного факультету нашого Університету у складі: Нещадіна Андрія (ІІІ курс), Ардана Богдана (ІІІ курс), Фролова Дмитра (ІІ курс), Бойко Марини (ІІ курс), Морадь Вік­то­рії (І курс) та керівника команди, аспіранта хімічного факультету Пустовойченка Миколи посіла третє місце в очному турі студентського змагання.
Під час нашої зустрічі Микола Пустовойченко зі запалом розповідав про перебіг двох етапів студентського турніру, про враження від знайомства із колегами з інших країн і новий набутий досвід. Студенти підкреслили, що, незважаючи на конкуренцію, атмосфера змагань була дуже приязною і комфортною, адже всіх учасників об’єднувало захоплення хімією.
Суть турніру полягала в тому, що результати і бачення шляху розв’язання проблем учасники захищали усно, а команди-суперниці ставили додаткові запитання, вказували на слабкі сторони. У підсумку перемогли ті, які найбільш впевнено захищали свої результати і знайшли суттєві недоліки у розв’язках інших.
“Цей турнір був лише другим, але його проводили на дуже високому рівні. Представники великих компаній, які були запрошені на турнір, спостерігали за учасниками і декого запрошували на співбесіду. Нас також. Це цікавий досвід”, – розповів керівник команди.
Вітаємо студентів хімічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка з перемогою і бажаємо міцного здоров’я, невичерпної сили й енергії на шляху до нових знань!

Анастасія Коник