Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Дорогі студенти, аспіранти, викладачі, працівники та випускники Львівського національного університету імені Івана Франка!

Сердечно вітаю Вас із Днем Університету у ювілейний рік!
Уже три з половиною століття Львівський університет має унікальну академічну атмосферу, яку своїми активними, згармонізованими зусиллями витворили відомі та яскраві люди, інтелектуали з вагомим науковим доробком і видатними творчими здобутками.
Дух Університету об’єднує нас у спільноту, котра живе поза страхом і обережністю та відкрито декларує свої відповіді на складні виклики сучасності, у спільноту, яку з гідністю можна назвати сумлінням нації. Завдяки такій позиції наш Університет нині є потужним осередком розвою національного життя, творчого мислення, осередком, який здобуті модерні знання перетворює на дійову силу, випереджуючи час, відкриває кожному шлях до мистецтва вчитися упродовж усього життя.
Іван Франко як “poeta semper tiro” своїм незбагненно нестримним прагненням “обняти цілий круг людських інтересів”, своєю обдарованістю і надлюдською працездатністю довів, що “людина споконвіку прагне до однієї мети – до щастя. Того щастя вона досягне аж тоді, коли наука і праця зіллються до неї воєдино; коли вся її наука буде корисною працею для суспільства, а всяка праця буде виявом її розвинутої думки, розуму, науки”.
Ми з Вами маємо унікальну можливість – очима сучасників охопити панораму інтелектуальних ідей, наукових досягнень і здобутків Львівського університету як інституції, міцно вкоріненої в суспільній свідомості та уяві як український храм освіти й науки, гордістю і запорукою успіху якої є студенти і ви­пуск­ни­ки. Переконаний, що вони натхненно нестимуть часточку університетського духу у найрізноманітніші сфери діяльності в усі куточки світу, помножуючи славу рідної almae matris.
Бажаю усім доброго здоров’я, енергії і прагнення до нових знань і відкриттів, щоби виконувати свою високу місію з честю і гідністю, з повагою до минулого та з вірою у майбутнє, творити свої, ненав’язані академічні цінності, які триватимуть вічно, як і вічна ідея Університету.

Ректор
Іван Вакарчук

Категорія: №7, жовтень 2011 р.