Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Про перемоги і не тільки

Цьогорічна осінь не відпускає Львів. Дивно, адже середина грудня минула, а справжнього снігу так і не було. Зрештою очікування завжди загартовує людину. З іншого ж боку, тільки в процесі очікування людина може глибше усвідомити те, наскільки сильним було її бажання. Мабуть, у таких “жартах природи” також є щось хороше, адже можемо насолоджуватись теплом. Щодо теплої атмосфери в академічному середовищі нашої alma-mater, то її забезпечують колективи Центру культури та дозвілля Львівського національного університету імені Івана Франка. Про те, які нагороди виборов (або ж просто заслужив) Університет у листопаді-грудні – далі.
Гурт автентичного співу “Барва” отримав подяку за активну участь в урочистостях з нагоди празника Братства “Введення в храм Пресвятої Богородиці” Львівської Духовної Семінарії Святого Духа. Народна капела бандуристок “Зоряниця”, отримала диплом за участь у фестивалі кобзарського мистецтва, присвяченому 100-річчю від дня народження Юрія Сінгалевича “Дзвени, бандуро!” та високу виконавську майстерність, збереження і популяризацію кобзарського мистецтва. Студенти Університету Василь Довгалюк і Тетяна Дануца вибороли друге місце у категорії хобі/клас на змаганнях із бальних танців. На цьому бальники не зупинились. Володимир Гринда та Іванна Москва взяли участь у 17-тих міжнародних змаганнях з танцювального спорту, де посіли третє місце у категорії “Початківці” в номінації “4 танці”. Приємно здивував Народний дівочий хор “Ліра”, який вкотре приніс додому перемогу. Дівчата вибороли перше місце у фестивалі хорового співу “Співаймо канон”. Неабияким професійним здобутком може похвалитись Народний Камерний оркестр, якого відзначили медаллю (див. фото) за значний вклад у національно-культурне відродження у номінації “Популяризація народного мистецтва та самодіяльної художньої творчості в Україні та за рубежем”.
Вітаємо колективи зі заслуженими перемогами. І пам’ятаймо, що особисті перемоги кожного з нас є важливим чинником у підтриманні незмінного лідерства Львівського національного університету імені Івана Франка.

Юлія Гриценко. Фото автора