Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Лижня кличе!

Студенти ЛНУ ім. Івана Франка під час тренування під керівництвом старшого викладача кафедри фізичного виховання і спорту Софії Михайлівни Кайдан.

Студенти ЛНУ ім. Івана Франка під час тренування під керівництвом старшого викладача кафедри фізичного виховання і спорту Софії Михайлівни Кайдан.

Лижний спорт завжди приваблював любителів легенького морозу та снігу, свіжого повітря і швидкості, а ще лижами займаються, щоб отримати масу позитивних емоцій та здоров’я.

У Львівському національному університеті імені Івана Франка вже традиційно лижні перегони є одним із профілюючих зимових видів спорту. Із року в рік у лижній секції тренуються студенти нашого Університету, показуючи вагомі результати на міжвузівських обласних змаганнях.

“Минулі дві зими не дуже порадували нас снігом, проте ми завжди були у трійці призерів на зимових змаганнях “Універсіади Львівщини”. – говорить Софія Михайлівна Кайдан, старший викладач кафедри фізичного виховання і спорту, тренер лижної секції. – Найголовнішими нашими конкурентами традиційно є команди Львівського державного університету фізичної культури та Національного університету “Львівська політехніка”.

Лижна команда хлопців та дівчат завжди приносила додаткові бали за призові командні заліки у загальний актив спортивних досягнень Франкового університету. Проте чомусь у Календарі проведення змагань “Універсіада Львівщини – 2011” “повипадали” зимові види спорту (адже зими ніхто не відміняв). Відповідно кануло в лету проведення зимових змагань із лижних перегонів.

Дивно, чому зняли такий масовий вид спорту як “лижні перегони”, а залишили, наприклад, такий не дуже масовий у львівських вишах вид спорту як “стрільба з лука”. На думку незалежних університетських спортивних спостерігачів, нинішній спортивний календар “Універсіада Львівщини – 2011” писався обласними спортивними чиновниками явно під окремі вищі навчальні заклади Львова, щоб витягнути їх на призові командні місця.

Та незважаючи певні бюрократичні незручності із проведення змагань з лижних перегонів цього року, лижня кличе прихильників активного дозвілля і не байдужих до позитивних емоцій та самовдосконалення. Лижню!, – кричать бувалі лижники , коли виходять на перший сніг. Нових стартів та перемог нашій лижній університетській команді!

 

Олександр Лавринович

Фото Олега Гордійчука