Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

“Золотий” дзюдоїст Університету

Студент другого курсу геологічного факультету ЛНУ ім. Івана Франка Сергій Гончук виборов золоту нагороду на етапі Кубка Європи з дзюдо. Змагання проходили в Києві 21 – 22 травня. Участь в етапі Кубка Європи взяли 330 спортсменів із 19 країн світу. Дзюдоїст нашого Університету змагався у ваговій категорії 81 кілограм.
На шляху до нагороди, у перших трьох поєдинках, Сергій Гончук здолав українських претендентів – Олександра Качалова (Київ), Романа Ядова (Київ) та Павла Голоднюка (Івано-Франківська область). “Перша сутичка була важкою, хвилювання доходило до максимуму. Утім, я зміг упоратися з емоціями, тому, хоч і важко, таки виграв поєдинок. Романа Ядова, свого основного суперника, переміг за рішенням суддів. Легше дався третій поєдинок, я виграв із рахунком 5:0”, – розповів Сергій Гончук.
У півфіналі спортсмен чисто виграв у чемпіона Європи болгарина Івайло Іванова. У вирішальному фінальному поєдинку проти поляка Томаша Щепаняка наш дзюдоїст у запеклій сутичці, заробивши “юко” й “іппон”, здобув упевнену перемогу.
Це перша нагорода молодого львів’янина на міжнародній арені. Раніше Сергій Гончук ставав бронзовим призером молодіжного Чемпіонату України, а цього року впевнено виграв “золото” юніорської національної першості.
“Свій виступ оцінюю добре. Важко було подолати хвилювання, крім того, після Кубка Європи в Санкт-Петербурзі відчував невпевненість у власних силах. Проте зміг перебороти себе. Ця перемога дала мені путівку на Чемпіонат світу і Європи. Також отримав 70 очок у європейському рейтингу, завдяки чому піднявся на 10 місце”, – прокоментував виступ “Каменяреві” Сергій Гончук.
Завдяки Сергію та іншим спортсменам, у підсумку Україна нинішнього року впевнено виграла медальний залік Кубка Європи серед юніорів у Києві. Загалом українці завоювали 7 золотих, 5 срібних і 9 бронзових медалей. Другою стала Росія. Третій – Азербайджан.

Олег Вівчарик

Категорія: №6, червень 2011 р.