Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Свято спорту

Львівський національний університет імені Івана Франка підсумував спортивні досягнення 2010 – 2011 навчального року. Спортивне свято відбулося другого червня в Центрі культури і дозвілля Університету. На святковому вечорі за участі викладачів, студентів та почесних гостей підбили підсумки Універсіади Львівщини та Спартакіади Університету, нагородили найсильніших спортсменів нашої alma mater. Також відзначили найкращі факультети та викладачів, які доклалися до виховання студентів-спортсменів.
Вели спортивний вечір викладач кафедри фізичного виховання і спорту Галина Кроншталь та доцент кафедри фізичного виховання і спорту, голова Спортивного клубу ЛНУ ім. Івана Франка Юрій Яремчук.
Розпочинаючи урочистості, з вітальним словом виступила завідувач кафедри фізичного виховання і спорту Романа Сіренко. “Я пишаюся тими спортсменами, які представляли наш Університет на всеукраїнському та світовому рівнях”, – сказала Рома Романівна.
Проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку Мар’ян Лозинський від імені Ректора Університету подякував спортсменам Університету за вагомі здобутки та привітав їх, побажав доброго здоров’я і призових місць. “Дякую, що знаходили час! Розуміючи значення спорту, ви підтримували імідж нашого Університету у світі”, – зазначив Мар’ян Лозинський.
Отож, команди – учасниці Спартакіади Університету розділилися на дві підгрупи і змагалися з п’ятнадцяти видів спорту. У першій підгрупі перемогу вибороли студентські команди механіко-математичного факультету (I місце), економічного факультету (II місце), юридичного факультету (III місце); у другій підгрупі перемогли: правничий коледж (I місце), геологічний факультет (II місце), філософський факультет (III місце).
Найкращими викладачами кафедри фізичного виховання і спорту, що відповідають за фізкультурно-масову роботу, у першій підгрупі стали: Ігор Породько (I місце), Надія Стрепко, Ігор Кукурудзяк, Галина Кроншталь, Наталя Стефанишин, Олександр Беднарський. У другій підгрупі відзначено Араза Тувакова (I місце), Тетяну Козакову та Романа Кичму.
За підсумками минулорічної Універсіади серед вищих навчальних закладів Львівщини, наш Університет піднявся на третю сходинку.
Найкращих спортсменів – студентів ЛНУ ім. Івана Франка нагородили грамотами управління з питань фізичної культури і спорту Міністерства освіти і науки у Львівській області, які особисто вручив голова обласного управління Ярослав Гаврих. Грамоти одержали спортсмени з таких видів спорту:
– дзюдо та самбо: Сергій Гончук (студент геологічного факультету, майстер спорту України, чемпіон Універсіади Львівщини, чемпіон України, переможець Кубка Європи серед молоді), Тарас Лозинський (студент філософського факультету, кандидат у майстри спорту, чемпіон Львівської області та Універсіади Львівщини, бронзовий призер Чемпіонату України), Юрій Підківка (студент історичного факультету, майстер спорту України, чемпіон Львівської області, срібний призер Чемпіонату України, бронзовий призер Чемпіонату світу), Вікторія Шестопалова (студентка географічного факультету, майстер спорту України, чемпіонка Універсіади Львівщини та чемпіонка Львівщини), Юрій Лобась (студент економічного факультету, кандидат у майстри спорту, чемпіон Львівської області, бронзовий призер Чемпіонату України), Георгій Мелеметьєв (студент геологічного факультету, кандидат у майстри спорту, чемпіон Львівської області, бронзовий призер Чемпіонату України), Дарія Саврась (студентка механіко-математичного факультету, майстер спорту України, чемпіонка Універсіади Львівщини, бронзова призерка Студентських ігор України), Світлана Брунарська (студентка факультету електроніки, кандидат у майстри спорту, чемпіонка Універсіади Львівщини);
– карате: Станіслав Горуна (студент юридичного факультету, майстер спорту України міжнародного класу, переможець чотирьох міжнародних турнірів, срібний призер Гран-прі Латвії та Міжнародного турніру в США, переможець змагань з карате “Золота ліга Італії”), Андрій Хромушин (студент юридичного факультету, переможець чотирьох міжнародних турнірів), Ірина Камінська (студентка факультету іноземних мов, майстер спорту України, переможець трьох міжнародних турнірів);
– шахи: Андрій Вовк (студент географічного факультету, міжнародний гросмейстер, переможець першості Німеччини серед молоді);
– стрільба з лука: Ольга Буліга (студентка філологічного факультету, майстер спорту України, чемпіонка Львівської області, бронзова призерка Чемпіонату України, чемпіонка Європи);
– плавання: Галина Сидорчук (студентка факультету іноземних мов, I розряд, бронзова призерка Університету Львівщини), Максим Полохайло (студент юридичного факультету, I розряд, бронзовий призер Універсіади Львівщини).
Найкращим тренером року визнали старшого викладача, майстра спорту Араза Тувакова, вихованці якого перемогли на Універсіаді Львівщини-2011 з дзюдо і самбо. Подяку кафедри за сумлінну працю на ниві фізичного виховання і спорту отримала викладач кафедри Наталя Стефанишин, під опікою якої студенти вибороли перше загальнокомандне місце на Універсіаді Львівщині зі спортивного туризму.
За перемогу в змаганнях “Спортивний митець”, у яких узяли участь збірні команди вищих навчальних закладів творчих спеціальностей, нагороди одержали капітан команди факультету культури і мистецтв, студент третього курсу Ігор Марусяк та наставник Андрій Бусол, під керівництвом якого збірна Університету стала найкращою в змаганнях мистецького напряму.
Віце-президент Федерації міні-футболу Львівщини Степан Семак нагородив команду механіко-математичного факультету за перемогу в Спартакіаді з міні-футболу. Подякою за вагомий внесок у розвиток міні-футболу на Львівщині відзначено завідувача кафедри фізичного виховання і спорту Роману Сіренко. “Не таємниця, що міні-футбол Львівщини зародився саме у Львівському національному університеті імені Івана Франка, і мені дуже приємно, що й досі наші футболісти гідно підтримують традиції цього виду спорту”, – сказав у привітанні Степан Семак.
Також нагородили викладачів нашого Університету, які, попри досвід і тренерський ранг, не перестають брати участі в змаганнях. Грамоти управління з питань фізичної культури і спорту Міністерства освіти і науки у Львівській області отримали ветерани кафедри фізичного виховання і спорту:
Романа Сіренко (кандидат наук з фізичного виховання і спорту, доцент, кандидат у майстри спорту з плавання) – здобула золоту нагороду на змаганнях Кубка Чорного моря та дві срібні медалі на Зимовому чемпіонаті України та Відкритому чемпіонаті Словаччини;
Юрій Яремчук (доцент кафедри, голова Спортивного клубу, майстер спорту України міжнародного класу, заслужений тренер України) – виборов золоті нагороди на Міжнародному турнірі та Чемпіонаті Європи з карате-до;
Ігор Кукурудзяк (викладач кафедри, майстер спорту України з фріфайту) – здобув срібло на Чемпіонаті України з фріфайту;
Валерій Стрельченко (старший викладач кафедри, майстер спорту з волейболу) – виборов срібну та бронзову нагороди в першості України з волейболу серед ветеранів і став переможцем Міжнародного турніру до Дня захисника Вітчизни;
Тетяна Козакова (старший викладач кафедри) – здобула золото та срібло на Кубку Чорного моря, золоту та бронзову нагороди на Міжнародному турнірі з плавання серед ветеранів у Будапешті, стала чемпіонкою Зимового чемпіонату України;
Віра Мудра (викладач кафедри, майстер спорту) – виборола дві золоті та одну бронзову нагороди на Міжнародному турнірі з бадмінтону серед ветеранів “Кубок Галичини”;
Сергій Зубков (викладач кафедри, майстер спорту України з гирьового спорту) – чемпіон Львівської області, бронзовий призер Кубка України з гирьового спорту та бронзовий призер міжнародного турніру пам’яті Корольова;
Володимир Галевич (викладач кафедри, кандидат у майстри спорту) – бронзовий призер Чемпіонату Львівської області з гирьового спорту;
Араз Туваков (старший викладач кафедри, майстер спорту) – здобув золоту нагороду в змаганнях з плавання серед ветеранів на Зимовому чемпіонаті України.
Окрім офіційних привітань і урочистих нагороджень, насиченою була культурна та показова частина спортивного свята. Зокрема, виступили вихованці секцій рукопашу-гопака та гирьового спорту. Також виявили свою майстерність представники бойових мистецтв: студенти показали формальні вправи (ката) й продемонстрували на сцені поєдинок зі спортивного карате.
Студентки педагогічного коледжу та ансамбль “Фентезі” підготували танцювальний виступ. У виконанні студентів і викладачів прозвучали музичні композиції. Зокрема, старший викладач кафедри фізичного виховання і спорту Святослав Попович під акомпанемент викладача механіко-математичного факультету Ольги Задорожної виконав пісню А. Кос-Анатольського “Ой, ти дівчино, з горіха зерня”. З музичними номерами також виступили студентка юридичного факультету Ірина Шеремета, студентка другого курсу філологічного факультету Христина Соловій та студентка першого курсу механіко-математичного факультету Мар’яна Матулка.
Підсумовуючи спортивне свято, Юрій Яремчук, який вів урочисту частину, побажав усім спортсменам та їхнім тренерам міцного здоров’я і майбутніх перемог: “Вдячні гостям, які були разом з нами, запрошуємо Вас на наші спортивні майданчики не лише як уболівальників, а й як активних учасників різноманітних спортивних заходів”.

Олег Вівчарик
Фото Олега Гордійчука

Категорія: №6, червень 2011 р.