Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Кількома словами

Кінець весни – початок літа – найгарячіша пора в культурному житті Університету. Студенти, викладачі та університетські колективи відчувають неабиякий приплив енергії і бажання творити, а ми з вами нетерпляче очікуємо результатів їхньої праці. Травень – червень закарбувався в пам’яті не одним “культурним злетом”…
Насамперед тішить те, що Університет визначив найталановитіших студентів. 23 травня відбувся заключний концерт XV фестивалю “Таланти Франкового університету”. Переможці фестивалю минулих років привітали присутніх поетичним словом, піснею, музикою… Приємним сюрпризом для глядачів став виступ Львівського дитячого телевізійного театру “Юрашки” та гурту “ОЙКУМЕНА”. Теплу атмосферу в залі підтримували ведучі свята – студенти факультету журналістики Юля Неділько та Андрій Фарисей. Переможці конкурсу отримали цінні призи, серед яких університетська атрибутика й міні-бібліотека.
Три дні по тому відзначили ще одне свято – ювілей Народного дівочого хору “Ліра”, учасниці якого потішили глядачів виконанням духовних творів, українських балад і запальними мотивами народних пісень. Присутні дізналися про історію творення та про досягнення молодого колективу. Приймала вітання й “хрещена мати” Народного дівочого хору – художній керівник та диригент Оксана Мельничук. Разом із теперішніми учасницями колективу на сцені виступили його випускниці, кожна з яких сказала тепле слово про свої студентські роки, проведені в “Лірі”. Свято вдалося на славу. Приємною несподіванкою було те, що прихильники вручили “Лірі” великий торт.
1 червня відбулася урочиста академія Львівської обласної Малої академії наук з нагоди закінчення навчального року. Вступним словом випускників, батьків та гостей привітав віце-президент МАН Ярослав Притула. Переможців ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідних робіт нагородили пам’ятними статуетками, окрім того, подарунками відзначили команди, які вибороли призові місця на Всеукраїнській олімпіаді з робототехніки, Всеукраїнській інтернет-олімпіаді “Відкрита природнича демонстрація” та Всеукраїнському турнірі юних географів. Батьків також не оминули увагою – вони отримали похвальні грамоти за виховання красивих, розумних і талановитих дітей. Тішиться й Університет, бо ж ці діти – його майбутнє.
Святкування минули, залишивши фотокартки й емоції. Після літніх канікул Центр культури та дозвілля знову відчинить свої двері. Знову лунатиме тут українська пісня в сучасній студентській обробці, загориться гостре слівце з його поезії… Так, Університет оголошує не один конкурс, і справедливо те, що серед нас немає переможців і переможених, адже всіх об’єднує спільна перемога – звання студента Львівського національного університету імені Івана Франка.

Юлія Гриценко

Категорія: №6, червень 2011 р.