Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Помірне споживання чорного шоколаду корисне для здоров’я

Ще недавно шоколад мав украй погану славу, адже його вважали одним із головних винуватців утворення каріє­су. Результати останніх досліджень змусили змінити думку експертів щодо цього продукту харчування.

Виявляється, справжній чорний шоколад має чимало корисних властивостей, але за умови помірного споживання. Якщо його споживати в невеликій кількості і не більше двох разів на тиждень, то можна отримати максимальну користь для свого здоров’я. Шоколад знижує ризик захворювання на серцево-судинні хвороби, виробляє у людини гормон щастя, підвищує інтелектуальну діяльність тощо.

Також за результатами останніх досліджень визначили наступні корисні властивості:

по-перше, шоколад може знизити агресію людини та зробити її спокійнішою і великодушнішою. До такого висновку прийшли американські вчені-біохіміки;

по-друге, шоколад позитивно впливає на артеріальний тиск і здатний боротися із утворенням тромбів, – так вважає професор Карл Кін із Університету Каліфорнії;

по-третє, шоколад може збільшити тривалість життя, – так вважають дослідники із Гарвардського університету, які провели вісімнадцятирічне дослідження серед 8 000 доброволь­ців.

Варто підкреслити, що ці результати були отримані тільки в результаті експериментів із справжнім чорним шоколадом, вміст какао-бобів у якому 70% і більше.

За матеріалами Інтернет-видання http://cikave.org.ua