Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Подаруй дитині радість!

Радісний дзвінкий сміх стоголоссям розноситься коридорами, відлунням летить по закутках, прориваючись іноді крізь відчинену кватирку, перехоплює на мить увагу перехожих. Тут, у будинку, повному дітей, життя вирує, мов у вулику: у кожного своя невідкладна справа, своє захоплення, свій особливий світ рожевих мрій. Вони – такі милі і смішні, ці діти, такі жваві та невгамовні, веселі і безтурботні. Їхні сяючі допитливі оченята, мовби чекають дива. І ніщо не відрізняє їх від інших, тих, які виховуються в сім’ях. Мабуть, лише потребують більше уваги, тепла, ласки і турботи.

Приділити увагу, подарувати радість, надати необхідне – саме такий задум втілюють у життя вже третій рік поспіль студенти економічного факультету, ініціюючи різноманітні поїздки у дитячі будинки.

Цьогоріч Яна Берладин та Ольга Гульда, студентки економічного факультету ЛНУ ім. Івана Франка, стали натхненниками й організаторами зустрічей із вихованцями Дошкільного дитячого будинку №1, що на вул. Таджицькій, 21, а також Притулку для неповнолітніх Львівської Облдержадміністрації (вул. Левандівська, 17в), школи-інтернату для дітей із особливими потребами, що у с. Бірки. Діти разом із гостями мали можливість проявити свої таланти і розвинути вміння: плели, малювали, займались витинанками.

До акції також долучилися й викладачі Університету та студенти інших навчальних закладів, представники творчого об’єднання із Закарпаття “Йо”. На зібрані спільними зусиллями кошти придбали для дітей необхідні продукти, одяг і приладдя.

Тішить те, що це – не разовий захід, адже маємо твердий намір і надалі підтримувати розпочаті акції. Сподіваємося, що в майбутньому нашу ініціативу підхоплять й інші ВНЗ, а вислів “Подаруй дитині радість!” стане для нас усіх закликом до дії.

Яна Берладин,
студентка економічного факультету