Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Презентація Наукового товариства студентів, аспірантів і молодих учених механіко-математичного факультету

18 квітня 2012 року відбулася презентація Наукового товариства студентів, аспірантів і молодих учених механіко-математичного факультету. Про мету створення наукових осередків на факультетах, координацію їхньої роботи на загальноуніверситетському рівні, особливості діяльності, основні зав­дан­ня й умови членства йшлося у вступному слові голови Наукового товариства студентів, аспірантів і молодих учених Університету Ольги Бичкової.

“Метою діяльності Наукового товариства є створення умов для розкриття творчого й наукового потенціалу осіб, які навчаються на механіко-математичному факультеті, розвиток інноваційної діяльності, наукового мислення і навичок дослідницької роботи, популяризація наукових розробок”, – зазначила вона.

Основні завдання, які ставить перед собою Наукове товариство, – залучення молодих учених факультету до науково-дослідної роботи, допомога науковцям-початківцям в освоєнні та поглибленому вивченні дисциплін, оволодіння сучасними методиками та навичками проведення самостійних наукових досліджень.

У рамках презентації відбулася інтелектуальна гра “Що? Де? Коли?”, під час якої учасники продемонстрували свої знання з історії математики, математичної культури та логіки. До гри також долучилася команда викладачів механіко-математичного факультету, яку очолив асистент кафедри теорії функцій і теорії ймовірностей, кандидат фізико-математичних наук Юрій Трухан. За підсумками третього туру перемогу виборола команда викладачів.

Ліля Ільчишин,
студентка 2 курсу факультету журналістики