Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Підсумкове свято сили і духу

За результатами університетської Спартакіади 2011–2012 навчального року та Універсіади Львівщини 16 травня 2012 року у залі Центру культури та дозвілля нагородили найкращих спортсменів. Організаторами університетського свята були кафедра фізичного виховання і спорту та Спортивний клуб ЛНУ ім. Івана Франка. За спортивні досягнення відзначили найкращих студентів і викладачів, найактивніші факультети і викладачів-тренерів, а також нагородили команди та призерів всеукраїнського та міжнародного рівнів спортивних змагань.

Упродовж 2011-2012 навчального року у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбувалися змагання Спартакіади Університету з 15 видів спорту. Команди факультетів змагались у двох підгрупах, і вже тепер можна сміливо підсумувати результати. Отже, третє місце у першій підгрупі виборов – юридичний факультет. Друге місце посів факультет прикладної математики та інформатики. А переможцем у першій підгрупі стала команда економічного факультету.

Місця у другій підгрупі розподілились так: третє місце виборов геологічний факультет, друге – за командою фізичного факультету, перше – посіла команда правничого коледжу.

Серед відповідальних за спортивно-масову роботу на факультетах переможцями стали: у І підгрупі – старший викладач кафедри Надія Стрепко, викладач Галина Кроншталь, викладач Ігор Кукурудзяк та Наталя Стефанишин, відповідальні за спортивно-масову роботу на економічному факультеті (перше місце); друге і третє місця поділили старші викладачі Олександр Беднарський та Надія Лисак, відповідальні за юридичний факультет та факультет прикладної математики та інформатики; у ІІ підгрупі найкращим організатором спортивно-масової роботи одноголосно визнали старшого викладача кафедри Араза Тувакова, відповідального за спортивно-масову роботу у правничому коледжі (перше місце); друге і третє місця відповідно посіли старші викладачі Роман Зань і Тетяна Козакова, відповідальні за фізичний та геологічний факультет.

Обласне Управління з питань фізичної культури і спорту Міністерства освіти і науки у Львівській області також нагородило грамотами кращих спортсменів-студентів і викладачів-тренерів нашого Університету.

Далі відбувалося нагородження студентів, котрі своєю цілеспрямованістю і відданістю обраному виду спорту досягли високих спортивних результатів. У номінації “Особисте досягнення” серед чоловіків переможцем став Гончук Сергій, студент геологічного факультету, срібний призер Чемпіонату України по дзюдо, бронзовий призер Універсіади України, чемпіон України серед студентів з боротьби самбо, переможець Кубка Європи серед юніорів; серед жінок – Гранатова Анна, студентка філософського факультету, кандидат у майстри спорту, чемпіонка України серед юніорів та дорослих з армрестлінгу.

У номінації “Рекорд року” серед чоловіків переміг Юрій Вовк, аспірант філософського факультету, міжнародний гросмейстер з шахів, переможець та призер міжнародного шахового турніру пам’яті М. Василишина, бронзовий призер відкритого Чемпіонату Європи в Парижі, срібний медаліст Всесвітньої універсіади в Китаї; серед жінок перемогу святкувала Ольга Буліга, студентка філологічного факультету, майстер спорту зі стрільби з лука, бронзова призерка Міжнародного турніру Кубок Буковини, бронзова призерка Кубка України, дворазова чемпіонка України.

У номінації “Відкриття року” – Богдан Кравченко, студент факультету міжнародних відносин, переможець І Студентських спортивних ігор Львівщини з плавання.

Студент історичного факультету Юрій Підківка, майстер спорту, чемпіон області, срібний призер Чемпіонату України серед юніорів, бронзовий призер Студенських ігор України, бронзовий призер Чемпіонату світу серед слабкозорих переміг у номінації “Сила духу”.

Збірна команда Університету з міні-футболу серед жінок (тренер Юрій Щепанський) перемогла у номінації “Краща команда року з ігрових видів спорту”.

Окрім того, представник Федерації міні-футболу Львівщини, володар Кубка Радянського союзу з футболу в складі “Карпат” 1969 року Ігор Кульчицький нагородив кращу факультетську команду з міні-футболу. Нею стала команда-переможець Спартакіади з міні-футболу юридичного факультету.

“Кращим тренером року з індивідуальних видів спорту” найкращим традиційно був старший викладач кафедри Араз Туваков, тренер з боротьби дзюдо та самбо, а “Кращий тренер року з командних видів спорту” – Михайло Цибульський, тренер чоловічої збірної команди Університету з міні-футболу. “Кращим фітнес-тренером року” стала викладач кафедри Оксана Павлишин, тренер з хатха-йоги. Головний суддя змагань з бадмінтону – Віра Мудра – “Кращий суддя року”.

Олександр Лавринович, Олег Вівчарик

Категорія: №4, травень 2012 р.