Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Спортивні здобутки студентів Університету

Рукоборство

Студентка 3 курсу філософського факультету Гранатова Анна займається рукоборством з 2007 року. У березні 2012 р. двічі перемогла на Чемпіонаті України серед юніорів (на обидві руки) у м. Одесі. У квітні на Чемпіонаті України у м. Харкові здобула 1 місце (на ліву руку) та 2 місце (на праву руку).

Перемоги на Чемпіонаті України дозволили їй стати членом збірної країни та готуватись до Чемпіонатів Європи та світу, що відбудуться восени.

Волейбол

З 9 по 24 квітня 2012 р. тривали змагання з волейболу серед жіночих команд вищих навчальних закладів. Першість виборювали 7 команд: ЛНУ ім. Івана Франка, НУ “Львівська політехніка”, Дрогобицький державний педагогічний університет, ЛНУ ветеринарної медицини та біотехнологій, Львівська комерційна академія, Львівський національний медичний університет та ЛДУФК.

Збірна команда нашого Університету у складі: Гойняк Оксани, Чіхрак Мар’яни, Сокирко Марії, Добрянської Ірини, Олійник Оксани (економічний факультет); Дарчик Іванни (біологічний факультет); Бондар Олени (факультет журналістики); Нагірної Оксани (факультет іноземних мов); Кисільчук Наталії (механіко-математичний факультет); Березовської Галини (факультет прикладної математики) посіла почесне 2 місце.

Міні-футбол (чоловіки)

У квітні 2012 року у Києві відбулись змагання з міні-футболу серед команд ВНЗ України “Студентська ЄВРО-весна 2012”. У турнірі змагались 8 команд вищих навчальних закладів України з міст, у яких проходитимуть футбольні баталії “Євро 2012”. У підгрупі, до якої потрапили футболісти збірної команди ЛНУ ім. Івана Франка, змагались також команди Київського та Харківського університетів. У запеклій боротьбі наша команда виборола почесне 2 місце, поступившись збірній команді Київського педагогічного університету імені Михайла Драгоманова.

Міні-футбол (жінки)

Бронзовим призером Універсіади Львівщини з футзалу серед жінок стала збірна команда нашого Університету. Втриматися у числі призерів Універсіади (нагадаємо, що минулоріч наша жіноча збірна також мала бронзу) було значно важче, ніж вперше потрапити у призери.

У вирішальній грі наша збірна перемогла студенток НУ “Львівська політехніка” з рахунком 5:2. Три м’ячі у цій грі забила Коростель Наталя, яка стала найкращим бомбардиром команди за всю її історію.

Склад жіночої збірної з міні-футболу: Пасаман Наталя – капітан команди, Козак Наталя, Чайка Ірина (філософський факультет); Горова Юлія та Родінова Тетяна (філологічний факультет); Левко Марія, Кадай Наталя, Зінчук Галина (географічний факультет); Шлиян Юлія (факультет журналістики); Чайковська Роксолана (економічний факультет); Ільницька Марта (хімічний факультет); Коростель Наталя (факультет іноземних мов).

Лілія Левків, старший викладач
кафедри фізичного виховання та спорту

Категорія: №4, травень 2012 р.