Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Конференція трудового колективу Університету

15 травня 2012 року відбулася Конференція трудового колективу Університету, під час якої делегати заслухали й обговорили звіт Ректора Університету за період роботи з травня 2011 року до травня 2012 року, звіт про виконання Колективного договору Львівського національного університету імені Івана Франка на 2011-2012 рр., обрали представників факультетів і коледжів до складу Вченої ради Університету та ухвалили зміни до Статуту Університету.

“Шановні студенти, аспіранти, викладачі та працівники! Минулого навчального року ми відзначили 350-літній ювілей Львівського університету. Відкриття ювілейного року відбулося в Актовій залі Університету 20 січня 2011 р. Кульмінаційними ювілейними заходами стали Міжнародна наукова конференція та Урочисте засідання Вченої ради Університету у приміщенні Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької, у якій взяли участь Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, маршалок Сейму Республіки Польща Ґжеґож Схетина, перший заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Євген Суліма, посли та консули іноземних держав, представники обласної та міської влади, духовенство, творча інтелігенція, ректори ВНЗ Львівщини, України та закордонних університетів, представники академічної спільноти Університету. Дякую всім за підготовку та безпосередню участь у відзначенні ювілейних заходів”, – такими словами розпочав свою доповідь Ректор Іван Вакарчук.

Іван Олександрович закцентував увагу на питаннях навчально-методичної, наукової, виховної і профорієнтаційної роботи, видавничої діяльності, міжнародної співпраці, соціальних і господарських проблем. Також Ректор детально проаналізував успішність і якість навчання студентів Університету.

За звітний період в Університеті створено 4 нові кафедри на факультетах культури та мистецтв і журналістики. Ректор поінформував про те, що за “індексом Гірша” Львівський національний університет імені Івана Франка посів 3 місце серед вищих навчальних закладів України.

Після виступу Ректора учасники Конференції мали змогу висловити свої думки та пропозиції щодо оцінки діяльності Ректора за звітний період. В обговоренні взяли участь: декан біологічного факультету доцент Ігор Хамар, декан географічного факультету доцент Володимир Біланюк, декан філологічного факультету доцент Ярослав Гарасим, голова Профкому студентів Михайло Мураль. У виступах прозвучали пропозиції щодо поліпшення діяльності Університету, було зосереджено увагу на численних актуальних питаннях навчальної, наукової, господарської, соціальної, національно-патріотичної і виховної сфер життя академічної спільноти Університету. Так, Ярослав Гарасим наголосив на жорсткому інформаційно-адміністративному пресингу з боку державних установ, який Університетові вдалося гідно витримати передусім завдяки керівництву та його менеджерській політиці. Окремо відзначили насиченість університетського простору різноманітними культурно-мистецькими та виховними заходами, які формують Університет як справжнє джерело моральної культури української нації. Михайло Мураль підкреслив принциповість позиції адміністрації нашого Університету щодо фінансування МОНМС України індексації стипендій студентам, яка допомогла гідно подолати конфліктну ситуацію й іншим ВНЗ України. Всі доповідачі запропонували визнати роботу Ректора Університету професора Івна Вакарчука задовільною і схвалити Звіт Ректора. Ректор подякував делегатам Конференції за високу оцінку діяльності Університету.

Про виконання Колективного договору ЛНУ ім. Івана Франка на 2011–2012 роки прозвітували Ректор Іван Вакарчук та голова Профспілкового комітету викладачів і співробітників Університету Анатолій Бородчук. У доповіді Ректор наголосив, що адміністрація Університету старанно виконує всі положення Колективного договору, і ті рекомендації та вимоги, які скеровують контролюючі державні органи тощо.

Cпівдоповідач Анатолій Бородчук більш детально зупинився на питаннях виконання Університетом зобов’язань за Колективним договором та висловив низку зауважень і пропозицій щодо пришвидшення їхнього виконання. У відповідь Ректор Іван Вакарчук запропонував створити комісію, щоб більш конструктивно виконувати положення Колективного договору.

Надалі учасники Конференції затвердили новий склад Вченої ради Університету, до якого ввійшли кандидатури, запропоновані вченими радами факультетів і педагогічними радами коледжів.

На завершення делегати Конференції ухвалили зміни до Статуту Університету, зокрема щодо об’єднання Інституту післядипломної освіти та факультету доуніверситетської підготовки.

Анастасія Коник
Фото Олега Вівчарика

Категорія: №4, травень 2012 р.