Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Vivat academia!

Ось і ще один випуск Львівського національного університету імені Івана Франка вирушив у світ у пошуках нових досягнень. Традиційно кульмінацією завершення навчання вважається день видачі дипломів.

Хлопці – у костюмах, статечні та задоволені, позиркують на дівчат. Дівчата ж намагаються бути красивими, як ніколи. Сукні, зачіски, макіяж. Це все вже історія. Як історією залишилися і переживання перед іспитами, недоспані ночі перед модулями, а також і ейфорії від складених сесій.

Цікаво було спостерігати за врученням дипломів на різних факультетах – кожному властива своя ідейність, енергетика й традиція. З особливим трепетом звучали настанови студентам від проректорів, деканів і викладачів, адже кожен із них хотів побажати своїм вихованцям кращого майбутнього та якнайбільших звершень у житті. І кожен уже в минулому студент закарбує у своїй пам’яті слова та побажання, сказані в цей день, впродовж усього такого непередбачуваного та неймовірно цікавого життя і згадуватиме їх.

У такі моменти пригадую слова проректора з навчально-педагогічної роботи Звенислави Мамчур: “Кожен ваш успішний крок приноситиме славу нашій alma mater. Не забувайте ніколи, хто ви є і звідки ви вийшли. Ми завжди чекатимемо вас в Університеті. Для вас завжди будуть відчиненими його двері”.

І це дійсно так, адже успішність студентів характеризує успішність Університету. Бо його головна місія – надання якісної освіти та формування професійних навичок, щоб питання працевлаштування випускників не було проблемою. І якщо відсоток таких успішних людей збільшуватиметься, то праця сотень і тисяч викладачів і професорів буде недаремною.

Цього року випускниками Львівського національного університету імені Івана Франка стало 9735 осіб, які представлятимуть 17 факультетів і 3 коледжі в українській і світовій інтелектуальній спільноті. Тож побажаймо їм світлої дороги, вірних друзів і великих звершень.

Олег Гордійчук
Фото автора та Олега Вівчарика