Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Університетські здобутки на XІХ Форумі видавців

14 вересня 2012 року в рамках XІХ Форуму видавців у Дзеркальній залі Університету відбулася презентація книг Видавничого центру Львівського національного університету імені Івана Франка.

Відкрив презентацію модератор зустрічі, доктор географічних наук,заслужений професор Львівського національного університету імені Івана Франка, завідувач кафедри економічної і соціальної географії Олег Шаблій, який ознайомив присутніх з експонованою літературою.

Із вітальним словом виступила проректор з науково-педагогічної роботи Звенислава Мамчур. “Уже багато років поспіль Університет пишається своїми досягненнями у видавничій справі, адже маємо велику кількість справді якісних книжок і підручників”, – зазначила Звенислава Ігорівна.

Цьогоріч Університет представив 12 найменувань книжкової продукції, серед яких “Процес 59-ти: покоління борців та героїв” (Тарас Гривул та Ольга Осередчук), “Таємниця слова” (Любомир Сеник), “Український магічно-сакральний фольклор: структура тексту та особливості функціонування” (Ігор Гунчик), “Українська фольклористика в Галичині кінця ХІХ – першої третини ХХ століття: історико-теоретичний дискурс” (Ганна Сокіл), “Граматика іспанської мови у вправах” (Роман Помірко, Оксана Кушнір, Іванна Хомицька), “Французька мова для початківців” (Роман Помірко, Наталія Дмитрасевич), “Філософія Артура Шопенгауера та сучасність” (за редакцією Анатолія Карася), “Філософія сталого розвитку людства” (Людмила Рижак), “Соціологія” (за редакцією Юрія Пачковського), “Лекційні демонстрації з курсу загальної фізики. Молекулярна фізика і термодинаміка” (за редакцією Петра Якібчука), “Дослідження операцій. Частина 4. Нелінійне програмування” та “Дослідження операцій. Частина 5. Моделі з чинником часу” (Михайло Бартіш, Ігор Дудзяний), “Ріст і розвиток рослин” (Ольга Терек, Остап Пацула).

Зі словами подяки до колег і гостей звернувся проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку Мар’ян Лозинський. “Приємно, що наше університетське видавництво є одним із найкращих в Україні, бо вражає не лише якістю, а й кількістю. На XІХ Форумі видавців Університет представив понад 400 найменувань друкованої продукції”, – наголосив проректор, додавши, що “на цьому Видавничий центр ЛНУ ім. Івана Франка не повинен зупинятися, а з кожним роком удосконалюватися, підвищувати якісний рівень”.

Юлія ГРИЦЕНКО