Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Міжнародний безпековий форум у Львові

Днями у Львівському націо­наль­ному університеті імені Івана Франка відбувався Міжнародний безпековий форум “Від безпеки України – до безпеки Європи. Виклики XXI століття”. На міжнародній зустрічі зібралися фахівці з національної безпеки та міжнародних відносин із двадцяти країн Європи, Азії та Америки – ЄС, Росії та інших країн СНД, США, Китаю, кот­рі розглядали можливі небез­пеки політичного розвитку Центрально-Східної Європи, загрози безпеці від недієздатних державних інституцій, енергетичної безпеки тощо.

Проведення Форуму з питань безпеки стало можливим завдяки ініціативі провідних українських державних, наукових та громадських діячів 4 грудня 2009 року, у п’ятнадцяту річницю підписання Будапештського меморандуму про гарантії безпеки у зв’язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї.

Форум тривав протягом двох днів. За результатами роботи конференції буде підготовлено фахові рекомендації урядам країн ОБСЄ щодо гарантування безпеки у Центрально-Східній Європі.

Як заявив Євген Марчук, директор Інституту проблем безпеки, генерал армії, кандидат юридичних наук, у планах – зробити безпековий форум періодичним, і відбуватиметься він саме у Львові.

Організатор форуму – Рада із зовнішньої та безпекової політики у партнерстві з Центром Разумкова, Міжнародним центром перспективних досліджень та Західною аналітичною групою за підтримки Львівської обласної державної адміністрації, Львівської обласної ради та Львівського національного університету імені Івана Франка.

Підготував Олександр Лавринович
Фото Маріана Стрільціва
(Західна інформаційна корпорація)

Категорія: №4, квітень 2010 р.