Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Віват «Аква-бум»

Спорт – невід’ємна частина нашого життя. Але, на жаль, людство з кожним роком все менше уваги приділяє своєму здоров’ю. Молодь усе частіше вибирає довготривале сидіння за комп’ютером та перегляд телевізійних програм. Що вибрати – вирішувати вам. Ми на боці тих, хто вибирає активний спосіб життя. Нещодавно відвідала спортивно-розважальне свято на воді «Аква-бум», яке відбулося у басейні спортивного комплексу ЛНУ ім. Івана Франка. До змагань були залучені всі охочі. Організатор свята – кафедра фізвиховання та спорту.

Безпосереднє проведення свята покладалось на суддівську колегію: головного суддю змагань Роману Сіренко, завідувача кафедри фізвиховання та спорту, головного секретаря Ірину Козак, старшого викладача кафедри та голову оргкомітету Лілію Левків.

Вдруге на кафедрі проводиться таке цікаве, веселе та неординарне дійство, яке не залишило байдужим нікого з присутніх. Для участі у цих змаганнях було організовано команди, які складались із 4-х дівчат та 4-х хлопців. Самі назви команд викликають зацікавлення й усмішки: «Серфінги», «Лідери», «Піраньї», «Дельфіни». На перший погляд хоч і прості конкурси, але вони вимагали великої зосередженості, кмітливості, спритності та хорошої фізичної підготовки. Особ­ли­во цікавими мені здались перегони, де на середені басейну були прив’язані обручі. За сигналом учасники пропливали дистанцію, пірнали під один обруч, а виринали під іншим. Не менш цікавим був конкурс «Естафета на воді». Учасники плавали парами, тримаючись за надувні предмети, а дистанцію у зворотному напрямку долали на спині. Шквалом емоцій та непідробною радістю зустріли конкурс з надувною кулькою, який вимагав у плавців неабиякої грації, пильності та хорошої реакції. Спостерігаючи за цим незвичним та неординарним дійством на воді, спіймала себе на думці, що спорт – це боротьба із самим собою, самоутвердження.

Організатори «Аква-буму» продумали програму змагань так, щоб спортсмени та вболівальники перебували в одній енергетичній аурі. Зокрема, конкурс з переодяганням викликав щире захоплення глядачів та неабиякий запал учасників змагань.

Усі команди гідно показали силу та творчу енергію. Не обійшлось без приємних несподіванок. Спортивні пристрасті учасники втамували солодощами, якими забезпечив Профком студентів нашого університету. Зерно бадьорості, внутрішнього піднесення, задоволення виніс кожен з учасників та глядачів «Аква-буму».

Маю надію, що такі презентації сили, краси, мужності та витривалості стануть традиційними у нашому навчальному закладі. Від усього серця хочеться побажати організаторам та учасникам змагань: «З роси вам і з води!»

Валерія Носковська,
студентка факультету журналістики