Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Кафедрі фізичного виховання та спорту – 65

25-27 жовтня 2012 року у житті кафедри фізичного виховання та спорту відбулася значна подія – ІV Всеукраїнська науково-практична конференція «Теоретико-методичні основи організації фізичного виховання молоді». Знаковим є те, що цей науковий захід, присвячений 65-ти річчю кафедри, проходив в Актовій залі Університету та навчально-спортивному комплексі.

До участі в роботі конференції були запрошені провідні фахівці фізичного виховання, медики, біологи, педагоги. На конференцію прибули делегати з 19 ВНЗ України. Водночас взяти участь у обговоренні проблемних питань, які були порушені під час конференції, мали змогу понад 200 студентів та магістрів Університету.

Вступним словом конференцію розпочала завідувач кафедри, доцент Романа Сіренко. У своїй доповіді вона зосередила увагу слухачів на історичних етапах створення кафедри та її діяльності, науково-методичних та спортивних досягненнях.

Від імені ректорату працівників кафедри з ювілеєм привітав проректор з науково-педагогічної роботи Роман Крохмальний. Побажав творчих успіхів у науково-методичній роботі, спортивних злетів та досягнень.

На пленарному засіданні були окреслені проблемні питання, що стосувались різних аспектів фізичної культури та спорту: історичних, методичних, філософських та спортивних.

Перший день конференції завершився святковим концертом, який підготували творчі колективи Університету – хори «Черемош» та «Ліра», гурт «Шметерлінг», танцювальні колективи «Фентезі» та «Черемош». Завершальним етапом конференції став «Круглий стіл», на якому було підбито підсумки, обговорено актуальні та проблемні питання у галузі фізичної культури. Прийнято резолюцію щодо вирішення концептуальних питань розвитку фізичної культури у вищих навчальних закладах.

За матеріалами конференції виданий збірник статей і тез доповідей.

Лілія Левків, старший викладач
кафедри фізичного виховання та спорту