Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Еразмуc Мундус відчиняє вікно у світ

Міжнародна співпраця Львівського університету імені Івана Франка посідає одне із найважливіших місць у студентському та викладацькому житті нашої Alma mater, вона сприяє розширенню кругозору молодих науковців та підвищенню кваліфікаційного рівня викладачів Університету. Однією із найпомітніших міжнародних програм, які сьогодні діють в Університеті, є Програма Європейської Комісії «Еразмус Мундус», у рамках якої, починаючи з 2007 року, понад 30 студентів кожного року навчаються у провідних університетах 10 європейських країн.

23 жовтня 2012 року на факультеті міжнародних відносин відбулася чергова презентація програми Еразмус Мундус, головною метою якої є підвищення якості європейської освіти і сприяння міжкультурному розумінню через співпрацю з країнами, що не входять до Європейського союзу.

Відкрив зустріч проректор з науково-педагогічної роботи Володимир Кирилич, який зазначив, що «програма об’єднує студентів усього світу». Вона є сприятливою для всіх, адже участь у ній можуть брати студенти різних курсів, аспіранти і викладачі, які бажають здобути новий досвід і самовдосконалитись», – додав Володимир Михайлович, закликавши студентів обов’язково вивчати іноземні мови.

Привітав присутніх також в.о. декана факультету міжнародних відносин Ігор Бик. «Програма Еразмус Мундус є виключно навчальною. Її проекти змушують постійно працювати і досягати результатів. Студенти, які повертаються з цих програм, демонструють дійсно високі знання», – наголосив Ігор Степанович.

«Мені надзвичайно приємно, що коло зацікавлених зростає. Проекти міжнародної програми Еразмус Мундус – це реальний шанс здобути якісні знання за кордоном», – зауважила координатор програми Оксана Краєвська і представила присутнім два проекти – BMU-MID (Mobilities for Innovation and Development – Мобільність для Інновації та Розвитку, 2011–2015) та MID (Mobilities for Innovation and Development – Мобільність для Інновації та Розвитку, 2012 – 2016).

Взяти участь у програмі можуть студенти, аспіранти, викладачі Університету, зацікавлені в отриманні грантів для навчання, наукового та професійного стажування у європейських університетах. Цьогорічний термін подачі документів на участь у програмі триватиме до 13 грудня 2012 р.

Докладну інформацію про програму, умови та необхідні документи кожен охочий може знайти на сайті http://lnu.edu.ua/erasmus_mundus/ або http://www.utu.fi/bmu-mid/ та http://www.utu.fi/mid/. Також консультацію можна отримати у відділі міжнародних зв’язків Університету (вул. Університетська, 1, к. 209).

Юлія Гриценко, Олег Вівчарик
Фото Олега Вівчарика