Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Зустріч Ректора зі студентами

14 листопада 2012 року відбулася зустріч Ректора Університету, професора Івана Вакарчука зі студентами. Іван Олександрович привітав усю студентську спільноту Львівського національного університету імені Івана Франка та побажав, «аби університетське життя бурлило кожен день, а студентські роки у Львівському університеті були найкращими та найцікавішими».

У своєму вступному слові Ректор склав слова щирої подяки студентам за те, що вони «поєднали свою долю саме зі Львівським університетом, де дають добру освіту та фундаментальні знання. Уже понад 350 років він продовжує життя як один із найкращих університетів нашої держави».

Іван Вакарчук також подякував молодим людям за сумлінне навчання й активну участь у культурному та мистецькому житті Університету, за гідне представлення ЛНУ ім. Івана Франка в Україні та світі, здобуваючи перемоги та призові місця на всеукраїнських і міжнародних олімпіадах та конкурсах, демонструючи свій високий рівень знань і фаховості та небайдуже ставлення до майбутнього Університету й України.

«Лише за минулий навчальний рік студенти Університету вибороли 49 нагород у конкурсах та олімпіадах міжнародного та всеукраїнського рівнів», – наголосив Ректор. У виступі Івана Олександровича йшлося й про значні досягнення наших студентів-спортсменів на міжнародній і світовій арені. «Я пишаюся тим, що студенти Львівського університету є активними в громадському житті рідного міста й України», – додав Іван Вакарчук і подякував активним членам студентського уряду, студентської профспілки й інших громадських організацій, які працюють в Університеті.

У ході заходу відбулося нагородження грамотами Ректора Університету студентів за І і ІІ місце в університетському етапі конкурсу «Кращий студент України» та вручення грошових премій.

Окрім урочистостей з нагоди Міжнародного дня студента, під час зустрічі йшлося про студентські будні.

Ректор Університету звернувся до студенів з проханням «відповідально поставитися до іспитів і гідно їх скласти».

Під час зустрічі Ректор відзначив доброчинні акції та волонтерську діяльність студентів Університету: «До свята Миколая багато факультетів проводять різні заходи: поїздки в сиротинці, школи-інтернати, притулки, надаючи дітям матеріальну допомогу та влаштовують їм справжні свята».

Проректор з науково-педагогічної роботи Звенислова Мамчур розповіла, що минулого року було започатковано проведення загальноуніверситетського благодійного заходу до Дня святого Миколая – концерт «Мистецтво заради добра», у якому беруть участь викладачі і працівники Університету. Звенислава Ігорівна запросила студентів долучитися до запланованих заходів, а також творити нові власні проекти.

На завершення Ректор Університету подякував студентам за зустріч, ще раз привітав зі святом і побажав залишатися «гарними, мудрими та щасливими».

За повідомленням Прес-центру
Фото Олега Гордійчука