Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Тенденції моди сезону весна-літо 2011

На вулицях нашого міста – весна,  наближається літо тому кожній модниці час вразити перехожих своїм вбранням, неперевершеним смаком, стилем, грацією… У цьому допоможе короткий огляд основних тенденцій в одязі, взутті, макіяжі і зачісках, що їх демонструють на тижнях моди у fashion-столицях, з яких модники всього світу беруть напрям на цілий сезон. Лондонський тиждень моди в цьому сенсі особливий – найчастіше ідеями з його подіуму цікавляться не тільки споживачі “модного продукту”, а й ті, хто цей продукт створює. Виокремимо основні тенденції.

Природна сяюча шкіра
Моделі на подіумі в багатьох дефіле мали сяючу свіжу шкіру й практично непомітний макіяж. Наприклад, на показі Erdem манекенниці демонстрували природний тон шкіри, губ і бліді тіні на повіках. Навіть брови й вії не було підкреслено, що в підсумку формувало невинний дитячий образ.
Пастельні тіні
Літо – час для свіжих, природних відтінків на очах, які не привертають надмірної уваги. Mary Katrantzou, Michael van der Ham, Preen, Donna Karan продемонстрували макіяж у ніжно-блакитних, лимонних, м’ятних, бузкових відтінках, які надавали моделям стилю п’ятдесятих років.
Гарячий поцілунок
Сієнна Міллер, яка показала чергову колекцію Twenty&Twelve, надихнулася образами дівчат, які в п’ятдесятих роках могли подорожувати до спекотних країн і пустель. Візажист Пет МакГрат використовувала яскравий прийом у макіяжі – поєднання природного тону шкіри, трохи підкреслених вилиць і соковитих губ, які сяяли кораловим або зухвалим червоним.
М’яка готика
Для дівчат, яким замало в макіяжі пастельної ніжності, запропонували жіночну готику, теж легко застосовну у весняно-літньому сезоні. Цю тенденцію можна назвати гламурним гранжем, яка знана багатьом із фільму “Сутінки”. Шкіра бліда, насичена бордовим, а навколо очей – легкий серпанок.
Яскравий калейдоскоп
Деякі дизайнери використали у своїх показах яскраві тони, забувши про приглушені відтінки. Такий макіяж доповнював соковиту гаму одягу. Візажист Міранда Джойс вдалася до ефектних відтінків, які нагадують про сімдесяті роки, крім того, чудово гармоніюють із зачісками в цьому стилі.
Сімдесяті в зачісках
Генрі Холланд, який володіє будинком House of Holland, зрозумів, наскільки важлива зачіска у формуванні модного образу, тому для подіумної демонстрації запросив найкращих майстрів і торгові марки. Для дефіле весна-літо 2011 із ним співпрацювали фахівці з Sebastian Professional, які знають, наскільки актуальні сімдесяті в зачісках зокрема. І в показі House of Holland були зачіски в стилі диско, створені за допомогою текстурного спрею-фіксатора, завивки і начосу.
Текстурний пучок балерини
Пучок балерини – ще один популярний тренд для літа-2011, але стилісти цього разу оновили його образ, зробивши текстурним, трохи розпатланим. Укласти його значно простіше, ніж гладкий пучок. Треба попередньо обробити волосся мусом (щоб надати зачісці об’єму), збити біля коренів, підсушити феном, трохи підкручуючи круглим брашингом. Зібрати волосся у хвіст на маківці, закрутити у вільний джгут і закріпити невидимками.
Тепер, озброївшись знаннями про модні тенденції сезону весна-літо, можемо сміливо втілювати всі свої задуми й завжди мати неперевершений вигляд. Проте не забувайте головного, любі мої модниці: з модою треба бути обережній, бо можна стати її заручницею, тому необхідно експериментувати, самій доповнювати й удосконалювати свій образ, щоб завжди бути єдиною і неповторною!

Підготувала Ольга Гусак,
Студентська інформаційна мережа

Категорія: №5, травень 2011 р.