Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Студент Університету – призер чемпіонату світу

Студент другого курсу історичного факультету ЛНУ ім. Івана Франка Юрій Підківка у складі збірної України з дзюдо завоював бронзову нагороду на чемпіонаті світу серед спортсменів з вадами зору. Чемпіонат відбувався в турецькій Анталії з 5 по 7 квітня. У змаганнях узяли участь понад 300 спортсменів із 38 країн світу.
Загалом збірна Україна завоювала 5 індивідуальних нагород, серед яких дві золоті, дві срібні та одна бронзова. Новоспечений бронзовий призер Юрій Підківка виступав у ваговій категорії до 73 кілограмів. Успішно дійшовши до півфіналу, наш дзюдоїст поступився триразовому чемпіонові світу з Росії Шагбану Курбанову. У боротьбі за третю позицію Юрій упевнено переміг білоруського претендента.
 Перемога, за словами Юрія Підківки, далася йому нелегко: “Насамперед, важко було боротися із старшими чоловіками, адже мені лише 19 років. Також дався взнаки важкий переліт – я вперше був у літаку, тож після польоту відчував дискомфорт”.
Однак молодий бронзовий призер задоволений виступом на міжнародному рівні. “Власний виступ оцінюю доволі позитивно. Проте наступного року намагатимусь піднятися на вищі щаблі п’єдесталу. Чи вдасться – покаже час…”, – прокоментував “Каменяреві” результати змагань Юрій Підківка.
Також молодий дзюдоїст допоміг збірній Україні здобути нагороди в командних змаганнях. Завдяки Юрію Підківці та іншим п’яти спортсменам збірна України посіла 3 місце в командній боротьбі, поступившись лише Азербайджану та Росії.

Олег Вівчарик
Фото Олександра Лавриновича

Категорія: №5, травень 2011 р.