Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Картина за годину

12 травня в Центрі культури і дозвілля Львівського національного університету імені Івана Франка презентували виставу “Панна з веселої гори” (за драматичною поемою Миколи Петренка та віршами Василя Бобинського) за участю Навчально-професійного театру “Просценіум” Львівського національного університету імені Івана Франка та Львівського обласного відділення Творчої спілки “Асоціація діячів естрадного мистецтва України”.
Вистава “Панна з веселої гори” вразила тим, що з самого початку глядач не розумів, що коїться на сцені. Мовчання акторів – прийом загальноприйнятий, але театр “Просценіум” показав нам його дещо іншим. Впродовж вистави актори не промовили жодного слова – дійство озвучив народний артист України Сергій Павлович Кустов.
Цікавинкою вечора стало те, що впродовж вистави прямо на сцені випускник Університету, художник Леонід Коврига працював над картиною. На закінчення дійства народний артист України Сергій Кустов та художній керівник театру “Просценіум” висловили подяку ректорові Університету, а Леонід Коврига особисто вручив чудову картину, яку створив за час вистави.
Вистава такого типу повинна залишати простір для роздумів.Чи вдалось колективу театру здійснити заплановане? Гадаю, що так, оскільки після закінчення глядач ще довго думав над побаченим. Бажаємо працівникам театру і надалі дивувати Університет такими роботами!

Юлія Гриценко. Фото автора

Категорія: №5, травень 2011 р.