Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

День вишиванки на географічному факультеті

Аспіранти, викладачі та працівники географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка свято Андрія відзначили акцією «День вишиванки на географічному».

Вишиванка здавна була не лише традиційним одягом українців, але й своєрідним символом та оберегом від негараздів, лихого ока і злих духів. «Цією акцією ми хочемо показати, що сучасна молодь пам’ятає й шанує українські традиції. Як ми знаємо, ще з давніх часів дівчата та хлопці одягали вишиванки на Андрія, весело проводили час на святкуванні Андріївських вечорниць, бавлячись та співаючи гарних пісень. Тому хочемо показати всім, що ми не повинні соромитися власного минулого, – одягати вишиванку й бути гордими того, що ми – українці – нація з багатою історією та глибоким корінням», – зазначають організатори.

Окрім патріотичної складової, акція популяризуватиме і здоровий спосіб життя. Всіх, хто прийшов у вишиванках, закликали не вживати алкоголю та не курити в день акції і в майбутньому відмовитися від цих шкідливих звичок. Адже серед українського населення, а серед молоді зокрема, стрімко поширюється вживання алкогольних напоїв і тютюнокуріння.

Також організатори сподіваються, що студенти з інших факультетів і ВНЗ долучаться до такої події.

За повідомленням Прес-центру

Категорія: №9, грудень 2012 р.