Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Відвертий діалог Ректора Івана Вакарчука зі студентами Університету

Традиційні зустрічі Ректора зі студентами – платформа для щирого спілкування задля пошуку компромісів через конструктивний діалог. 20 лютого 2013 року в Актовій залі Університету відбулася чергова зустріч Ректора, професора Івана Вакарчука зі студентами Львівського національного університету імені Івана Франка.

Іван Олександрович привітав усю студентську спільноту Університету з прийдешнім Міжнародним днем рідної мови та подякував за добру ініціативу проведення різноманітних акцій, спрямованих на розвиток і популяризацію української мови, наголосивши на важливості ролі саме студентської молоді в цій справі, яка є святим обов’язком кожного громадянина нашої держави.

Під час зустрічі йшлося про умови вступу за освітньо-кваліфікаційними рівнями спеціаліста й магістра в 2013 році. Зокрема про перелік необхідних документів, терміни їхнього подання, час проведення фахових вступних випробувань розповів відповідальний секретар Приймальної комісії Університету Олег Бовгира.

Під час зустрічі також обговорили проблемні питання, що виникають у студентів у ході навчального процесу. Ректор Університету наголосив на тому, що міжнародні угоди із закордонними навчальним закладами передбачають сприяння молодим ученим нашого Університету в оприлюдненні результатів своїх досліджень у рейтингових наукових часописах і закликав студентів та аспірантів брати активну участь у різноманітних європейських програмах і грантах.

Під час зустрічі з Ректором Університету йшлося й про студентські будні. “Щорічна модернізація матеріально-технічної бази їдалень і буфетів Університету передбачена в Програмі Ректора. Спеціально створена комісія здійснила аналіз і розробила пропозиції щодо покращання роботи закладів громадського харчування Університету”, – зазначив під час свого виступу проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку Мар’ян Лозинський. Директор Студентського містечка Роман Березюк поінформував студентів про ремонтні роботи, здійснені цьогоріч у гуртожитках, і поділився планами розвитку студентського містечка на 2013-2014 навчальний рік.

Проректор з науково-педагогічної роботи Звенислава Мамчур звернулася до студентів зі словами вдячності за традицію проведення зустрічей, які, зазвичай, проходять у щирій атмосфері відвертого діалогу з адміністрацією Університету. Звенислава Ігорівна закликала присутніх бути ініціативними в участі й організації заходів, не бути байдужими до життя альма-матер, бо саме студенти Львівського університету як інтелектуальна еліта нашої країни мають сказати своє вагоме слово й активно реагувати на виклики сьогодення.

На завершення Ректор Університету, професор Іван Вакарчук подякував студентам за зустріч, ще раз привітав зі святом і побажав здоров’я, гарного навчання та естетичної насолоди від прочитання художніх творів українських і світових класиків!

Тетяна Шемберко
Фото Олега ВІВЧАРИКА