Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Турнір із футзалу – яскравий фінал “Тижня здоров’я”

23 березня у приміщенні спорткомплексу Львівського національного університету імені Івана Франка відбувся турнір з футзалу, приурочений “Тижню здоров’я” в Університеті. Організували спортивний захід Студентська рада та Профбюро факультету журналістики. Участь у ньому взяли студенти та викладачі факультету. За футбольну першість змагалися шість команд.

Розпочався турнір із привітального слова заступника декана з навчально-виховної роботи Ярослава Табінського. Після цього представники команд підняли прапор України та разом з учасниками заходу й глядачами виконали Державний гімн. Після цієї урочистої миті й почалася гра команд. Вона була насиченою та динамічною. Інтригу тримали до кінця, а після серії вирішальних пенальті визначили фіналістів змагання. Третє місце посіли гравці другого курсу, срібло здобули юніори-першокурсники, а тріумфаторами змагань стали студенти четвертого курсу.

Кожна з команд мала чудову нагоду пізнати силу всіх суперників та продемонструвати спортивні навички. Підтримували бойовий дух футболістів і додавали їм упевненості щирі оплески та викрики вболівальників. Наприкінці турніру учасникам виголосили подяку за активну участь і вручили заслужені нагороди – грамоти та кубки.

Цікавими змагання були й для самих гравців. Учасник Данило зізнається: “Сьогоднішня гра вразила мене, насамперед, бажанням усіх студентів перемогти. Команди змагалися до останнього, навіть тоді, коли шансів перемогти уже не було. А сама гра принесла впевненість у собі, тобто те, що ми відчули після фіналу!”

Аспірант кафедри української преси Тарас Подедворний переконаний: “Попри те, що на факультеті журналістики хлопців небагато, турніри такого рівня завжди відзначаються запалом. Отож, емоцій вистачає”.

Гравець команди-переможця Олег вважає: “Не можна відокремлювати того, що молодші студенти також “дають бій” і старшокурсникам, і викладачам зокрема. Не менш важливим є те, що за гру отримують призи та медалі. Взагалі такі турніри – це великий плюс не тільки для факультету, а й для самих учасників”.

Що ж, можемо з упевненістю сказати, що фінал “Тижня здоров’я” для факультету журналістики був яскравим. Сподіваємось, що відтепер кожен студент задумається над тим, що найціннішим скарбом у житті людини є все-таки здоров’я.

Юлія ДЕВДА, студентка
1 курсу факультету журналістики
Фото Христини ГАПОНЮК