Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Активне дозвілля – шлях до здоров’я

Другий рік поспіль кафедра фізвиховання та спорту проводить оздоровчі заходи в межах університетської програми “Тиждень здоров’я”.

19 березня для студентів 2 курсу економічного, географічного факультетів, факультету прикладної математики та інформатики відбувся круглий стіл “Здоров’я – неоціненний скарб” за участю лікаря, доцента кафедри пульмонології Львівського національного медичного університету імені Д. Галицького Суворкіної І. В.

Під час проведення круглого столу були висвітлені питання: туберкульозу як глобальної проблеми сучасного суспільства, ситуації з туберкульозом в Україні, причини захворювання, основні ознаки, шляхи поширення, джерела інфекції та клінічні форми туберкульозу, боротьба з недугою.

21 березня 130 студентів-спортсменів виборювали призові місця у легкоатлетичному кросі “Від зими до весни”. Це були представники груп спортивного вдосконалення з легкої атлетики, плавання, спортивного орієнтування, бадмінтону, волейболу, гандболу, настільного тенісу, стрільби з лука, шахів, гирьового спорту, важкої атлетики, футболу, греко-римської боротьби, фехтування, дзюдо, карате, кікбоксінгу, рукопашного бою.

Призери бігу на 500 м (жінки):

І місце – Шеремет Анна (бадмінтон);

ІІ місце – Шувко Катерина (кікбоксинг);

ІІІ місце – Зевако Дарина (плавання)

Призери бігу на 1000 м (чоловіки):

І місце – Пилип Тарас (спорт.орієнтування);

ІІ місце – Пошивак Степан (кікбоксинг);

ІІІ місце – Синицький Володимир (плавання);

ІІІ місце – Колбан Ігор (спорт. орієнтування)

У вихідні дні (23‑24 березня) для працівників Університету був започаткований новий проект “Фітнес – крок до здоров’я”. Провідні фахівці кафедри провели заняття з оздоровчої гімнастики, шейпінгу, фітнес-аеробіки, йоги.

Працівники Університету мали гарну нагоду навчитись грі у бадмінтон. Азів у цьому виді спорту навчала майстер спорту, викладач кафедри фізичного виховання та спорту – Мудра Віра Володимирівна. Працівники Університету взяли участь у заході “Година здоров’я у воді”, а для найбільш загартованих запропонували купання у відкритій водоймі “Моржування”.

За повідомленням кафедри