Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

В Університеті обрали нового голову профспілки

28 березня 2013 року в Актовій залі відбулася ХІХ звітно-виборна конференція Первинної профспілкової організації викладачів і співробітників Університету, роботу якої відкрили вшануванням пам’яті голови профспілки ЛНУ ім. Івана Франка (2005-2012 років) Анатолія Бородчука хвилиною мовчання.

У конференції взяли участь представники адміністрації Університету, керівництво Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України та 195 делегатів від профбюро підрозділів Університету.

Голова комісії Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Галина Долішня поінформувала делегатів про результати роботи комісії щодо оцінки організаційної та фінансової діяльності Первинної профспілкової організації викладачів і співробітників Університету за період з 22 березня 2010 року до 27 березня 2013 року.

Учасники засідання заслухали звіт в.о. Первинної профспілкової організації викладачів і співробітників Університету Володимира Качмара за період з 25 грудня 2012 року до 27 березня 2013 року й ухвалили затвердити звіт і визнати роботу профспілкової організації задовільною.

Після звіту ревізійної комісії та його активного обговорення відбулися вибори голови Первинної профспілкової організації викладачів і співробітників Університету, у яких взяли участь двоє претендентів, – в.о. голови профспілки, доцент кафедри новітньої історії України Володимир Качмар і доцент кафедри політології філософського факультету Любомира Мандзій. Більшістю голосів делегати ХІХ звітно-виборної конференції головою Первинної профспілкової організації викладачів і співробітників Львівського національного університету імені Івана Франка обрали Володимира Михайловича Качмара. До слова, цьогорічна звітно-виборна конфе ренція запам’яталася демократичним підходом до обрання голови: більшість делегатів конференції виявила бажання голосувати відкрито.

Новообраний голова у своїй роботіке рується прагненням окреслити переваги для всіх членівпрофспілкової організації Університету: молоді – перспективу, ветеранам – пошану, захист – кожному! Відтак, серед планів Володимира Качмара є виділення матеріальної допомоги молодим науковцям при захисті дисертацій; створення Ради молодих працівників і Ради ветеранів; надання необхідної безкоштовної юридичної допомоги; відкритість і прозорість у висвітленні діяльності профкому.

ХІХ звітно-виборна конференція обрала також заступників голови. Ці посади тепер обійматимуть асистент кафедри інформаційних систем у менеджменті Марія Когут і доцент кафедри цивільного права та процесу Юліан Бек. Учасники засідання сформували профспілковий комітет і делегували новообраного голову до складу ради Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України.

Про рішучість новообраного голови говорить і його пропозиція змінити назву профспілкової організації з “Первинна профспілкова організація викладачів і співробітників Львівського національного університету імені Івана Франка” на “Первинна профспілкова організація працівників Львівського національного університету імені Івана Франка”. Питання зміни назви попередньо розглядалося на засіданнях президії та профкому, відтак делегати конференції більшістю голосів його підтримали. Варто зазначити, що, окрім редагування назви організації, на членів профспілки чекають інші несподівані зміни.

Узявши до уваги позитивний досвід попередніх років, Володимир Качмар вважає необхідним оновити профспілку, вдихнувши в неї нове життя – передусім сформувати нове бачення розвитку організації, знайти нові підходи до вирішення наболілих проблем і реалізувати задекларовані в програмі ідеї, що, на його думку, дозволить нарешті вийти зі стану зневіри та рухатись до нових починань.

Тетяна ШЕМБЕРКО